De beste apps in Google Play Store van week 15 – 2013

Redactie
13 april 2013, 14:24
5 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 15 – 2013

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere het geüpdatete Dropbox en Tumblr en veel aandacht voor games: Nimble Quest, Bit Dungeon, Tekken Card Tournament en Mega Run – Redford’s Adventure.

Lees verder na de advertentie.

1. Dropbox

Dropbox, één van de meest populaire cloudopslagdiensten, heeft een update gekregen die ondersteuning voor foto-albums in de clouddienst biedt. Hierdoor kan Dropbox gebruikt worden om al je foto’s in handige albums te organiseren en eveneens te bekijken. De dienst wordt uitgerold bij de mobiele apps maar ook de webweergave gaat de nieuwe fotoalbumweergave ondersteunen. Daarnaast heeft Dropbox een reeks aan snelheidsverbeteringen doorgevoerd die de app het versie 10-label geven.

Download: Dropbox (gratis)2. Cinemagram

Twitter introduceerde enkele maanden geleden Vine, een microvideodienst waarmee je filmpjes van zes seconden kan maken en via social media kan delen. Vine is op dit moment enkel voor iOS beschikbaar en daarom springt Cinemagram in het gat voor Android. Met de app maak je een kort filmpje die je vervolgens naar een GIF-bestand (een bewegend plaatje) kunt omzetten. Het uiteindelijke resultaat wordt in een soort Instagram-achtige omgeving gedeeld waarna je de GIF via andere kanalen kan delen. Lees ook ons artikel over Cinamagram.

Download: Cinemagram (gratis)3. Tumblr

De officiële Tumblr-app voor Android, van het gelijknamige sociale blognetwerk, heeft een update gekregen die een geheel nieuwe interface brengt waar gebruikers voortaan doorheen kunnen navigeren. Het nieuwe design doet denken aan Path waar opties verschijnen als een waaier van bolletjes vanuit een hoekpunt. Daarnaast reageert de app sneller en heeft Tumblr een verbeterde animatie bij de pull-to-refreshfunctie gekregen. In de nieuwe interface kun je niet meer vanaf elke pagina een bericht plaatsen: daarvoor moet je weer terug naar de berichtenstroom. Lees ook ons artikel over de update van Tumblr.

Download: Tumblr (gratis)4. Todoist

Todoist is één van de betere takenlijstapps op de desktop, waaronder Outlook, Chrome en Firefox. Naast dergelijke webinterfaces brengt Todoist nu ook zijn officiële Android-app in de Google Play Store uit voor zowel smartphones als tablets. Met Todoist kun je taken ordenen in projecten en voorzien van labels, waarna je onder elke taak meerdere subtaken kunt hangen. Door het gebruik van 22 verschillende kleuren maak je onderscheid tussen alle verschillende soorten taken. Lees ook ons artikel over Todoist.

Download: Todoist (gratis)5. Nimble Quest

De makers van Tiny Tower, Sky Burger en Pocket Planes hebben een nieuwe game in de Google Play Store uitgebracht: Nimble Quest, een online roleplayinggame die je in je ééntje of met meerderen kunt spelen. Het idee achter Nimble Quest lijkt veel op de oude game Snake: je begint met een fantasypersonage – ridder, magiër of boogschutter – en je beweegt je door levels, valt vijanden automatisch aan wanneer ze dichterbij komen en komt andere fantasyhelden tegen. Die kunnen bij jouw groep aansluiten waarna de moeilijkheidsgraad van de game toeneemt en de uitdaging in Nimble Quest verhoogt. Hoe verder je komt, hoe beter je groep is. Daarnaast kun je power-ups en verschillende helden verzamelen en aan een groep – ook wel een guild genoemd – deelnemen om je overlevingskansen te verhogen.

Download: Nimble Quest (gratis)6. Mega Run – Redford’s Adventure

Mega Run – Redford’s Adventure is een vermakelijke side scrolling-game van Get Set Games Inc die de opvolger van het redelijk populaire Mega Jump is. De protagonist Redford is in de game op zoek naar zijn gekidnapte broertjes en zusjes en rent en springt door verschillende fantasyomgevingen om ze te redden. Het gebruik van kleur is enorm belangrijk voor de game en de controls zijn even simpel als fijn. Het belangrijkste is springen, en dat kan op twee manieren: hoog of nóg hoger. Je moet sprongen goed timen om de levels te behalen en tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om gems, munten, sterren en power-ups te verzamelen. Genoeg te doen, en dat helemaal gratis.

Download: Mega Run – Redford’s Adventure (gratis)7. Tekken Card Tournament

De populaire vechtgame Tekken heeft een eigen game op Android die spelers laat vechten met kaarten. Elke kaart die je inzet, resulteert in een stoot of schop waarna je de actie in een toffe 3D-animatie ziet. Het gratis crossplatform-spel laat je tegen iPhone-gebruikers spelen en het is zelfs mogelijk om de game via de browser te spelen. Tekken Card Tournament is binnen vier dagen meer dan één miljoen keer gedownload: de statistieken laten zien hoe goed de game in de smaak valt. Een klein nadeel is dat de game erg op in-game aankopen is gebaseerd, maar het is ook mogelijk om Tekken Card Tournament geheel gratis te spelen.

Download: Tekken Card Tournament (gratis)8. Bit Dungeon

Bit Dungeon is mogelijk de meest interessante game uit de lijst. De action roleplayinggame is geweldig uitgewerkt en combineert het beste van The Legend of Zelda met Diablo, en dat allemaal met gave retro 16 bit-graphics. Het verhaal is simpel: jij en je vrouw zijn ontvoerd door demonen en je wordt wakker in een cel, grijpt je zwaard en start de zoektocht naar je vrouw. Als je dood gaat, verlies je al je items en moet je opnieuw beginnen. Daarmee is Bit Dungeon niet alleen vrij pittig, maar ook onvergeeflijk. Eén fout en je bent de klos. Durf jij het aan?

Download: Bit Dungeon (€ 1,54)Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu