De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De beste apps in Google Play Store van week 16 – 2013

Redactie
20 april 2013, 14:03
5 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 16 – 2013

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere heel veel updates, waaronder de apps van Press, WordPress, LinkedIn, NOS en Outlook.com. Maar de grootste klapper is natuurlijk de gehypte homescreenvervanger Facebook Home.

Lees verder na de advertentie.

1. Facebook Home

Facebook Home was hét grote nieuws van de week. De homescreenvervanger transformeert je Android-toestel in een heuse Facebooktelefoon waar contact met je (Facebook)vrienden het belangrijkste is. Het ontgrendelscherm en je beginscherm bestaan uit schermvullende foto`s van je Facebookvrienden met bijbehorende posts en berichten zijn de basis van de app. Deze komen in beeld via Chat Heads: cirkelvormige foto’s van de betreffende contactpersoon waar je op kunt drukken om te chatten en aan de kant kunt slepen om de content van Facebook Home te blijven bekijken. Facebook Home is op dit moment enkel beschikbaar voor de HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S III, Galaxy S4 en Galaxy Note II. Lees ook ons artikel over Facebook Home.

Download: Facebook Home (gratis)2. Press

Press is onze favoriete RSS-lezer voor Android. En niet zonder reden, want de bloedmooie interface van Press wordt gecombineerd met simpliciteit en gebruikersgemak. Press maakt gebruik van Google Reader, maar de ontwikkelaar heeft al laten weten dat er vóór 1 juli een oplossing komt. Door de laatste update van de RSS-app zijn er widgets toegevoegd die je in verschillende formaten op je homescreen kunt plaatsen. Zo heb je de mogelijkheid om altijd het nieuws te blijven volgen. Je stelt daarbij zelf de ververs-interval in waardoor je batterij niet direct wordt leeggetrokken. Het is eveneens mogelijk om de widgets handmatig te refreshen. Lees ook ons artikel over de recente update van Press.

Download: Press (€ 2,25)3. App van de Dag

App van de Dag is een megasucces op de iPhone en iPad. Na een plotselinge verdwijning uit de iOS-store en een onverwachte terugkomst, is App van de Dag nu ook beschikbaar voor Android. App van de Dag geeft je elke dag een gratis app waarvoor je normaal gesproken moet betalen: er wordt dagelijks onderhandeld met app-ontwikkelaars om hun app voor 24 uur gratis aan te bieden. Door een pushbericht word je op de hoogte gehouden van de aanbiedingen en velen hebben door dit concept al honderden euro’s bespaard.

Download: App van de Dag (gratis)4. WordPress

De officiële Android-app van WordPress, de meest populaire blogtechnologie van dit moment, heeft een flinke update gekregen die de app een nieuwe, frisse Holo-look geeft. Daarnaast heeft WordPress de Action Bar geïntegreerd waar je de meest populaire WordPress-acties kunt uitvoeren. Ook de nieuwe Menu Drawer laat je snel door het menu navigeren en de app werkt door de update een stuk rapper. De update was ook wel nodig: de Android-app van WordPress zag eruit alsof ‘ie enkel op Gingerbread-toestellen werkte.

Download: WordPress (gratis)5. NOS

De nieuws-app van de NOS heeft een fijne update ontvangen die het populaire liveblog aan de app toevoegt. Een liveblog wordt veelal gestart wanneer er groot nieuws is dat baat heeft om in real time aan het publiek gemeld te worden. Daarnaast kan de NOS-app voortaan op tablets worden gebruikt en is de interface voorzien van een nieuwe navigatie die beter bij het Holo-design van Android past. Een ietwat simpele update die de app-ervaring van NOS flink verbetert.

Download: NOS (gratis)6. LinkedIn

Net als WordPress en de NOS-app heeft ook LinkedIn een nieuw uiterlijk gekregen, maar het sociale netwerk voor professionals pakt het wat drastischer aan. De nieuwe interface oogt meer als een Facebook-timeline: strak, veel wit en ruimte voor content. Je kunt nu direct vanuit de update-feed mensen uitnodigen en volgen of posts interessant vinden, delen en commentaar geven. Daarnaast is de app voorzien van een gepersonaliseerde en aanpasbare navigatie voor snellere toegang tot je favoriete functies op LinkedIn en zijn vooral de LinkedIn-profielen waar de app mee wil schitteren: ze zien er namelijk prachtig uit.

Download: LinkedIn (gratis)7. Outlook.com

Het uiterlijk van Windows Phone wordt vaak geprezen. De nadruk op typografie en kleurgebruik werkt: apps op Windows Phone zien er megastrak uit zonder hun speelsheid te verliezen. De Android-app van Outlook.com, de opnieuw gestarte e-maildienst van Microsoft, heeft (net als LinkedIn) een grote make-over gekregen die het Windows Phone-ontwerp naar Android brengt. Dat betekent: grote letters en felle kleuren, met veel ruimte voor content. Met de nieuwe look probeert Microsoft de blamage van de originele Outlook.com-app voor Android te verbergen: naast dat deze app niet lekker werkte zag ‘ie er ook nog eens niet uit. Het is duimen voor Microsoft dat de nieuwe versie van de Android-app van Outlook.com wél gaat slagen.

Download: Outlook.com (gratis)8. SO.HO

Is Facebook Home nog niet voor jouw toestel beschikbaar? Probeer dan SO.HO, de nieuwe sociale launcher die het mogelijk maakt om je twee favoriete sociale netwerken, Facebook en Twitter, aan het homescreen toe te voegen. SO.HO vervangt je launcher waardoor je gehele smartphone echt om Facebook en Twitter gaat draaien, met mooie feeds die vooral visueel heel aantrekkelijk zijn. De installatie en het wisselen tussen sociale netwerken is simpel en de app werkt alleen op Android-toestellen met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en hoger.

Download: SO.HO (gratis)Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu