De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De beste apps in Google Play Store van week 18 – 2013

Redactie
4 mei 2013, 12:39
5 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 18 – 2013
tripadvisor
wikimedia commons icon

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere Wikimedia Commons, Jiffy en Indigo. Maar ook vernieuwde apps van Tripadvisor (zie foto). Bij de games hebben we Angry Birds Friends, Vector, Stick Stunt Biker 2 en Punch Quest. Als serieuze afsluiter hebben we de app Helium, waarmee je back-ups kunt maken. Die kende je eerder wellicht al onder de naam Carbon.

1. Wikimedia Commons
Een nieuwe app van de organisatie achter Wikipedia. Met Wikimedia Commons kun je zelf foto’s maken en meteen uploaden naar het Creative Commons-archief van Wikimedia. De foto’s kunnen dan gebruikt worden in artikelen op Wikipedia, waar genoeg tekst te vinden is, maar de bijbehorende foto’s nog wel eens ontbreken. Voorheen moest je foto’s uploaden via de desktop. Aan elke foto voeg je een titel, beschrijving, categoriën en eventueel wat tags toe, zodat de redacteuren een foto snel kunnen plaatsen. De app bevindt zich nog in beta, om te voorkomen dat gebruikers gaan klagen dat nog niet alles werkt. Er was al een Wikipedia Mobile-app voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Download: Wikimedia Commons (gratis)

Download: Wikimedia Commons

jiffy-icon

2. Jiffy
Jiffi is een app waarmee je activiteiten kunt tracken. De gratis versie geeft je de mogelijkheid om drie activiteiten te meten, bijvoorbeeld de duur van een hardlooprondje, de tijd die je kwijt bent aan koffiepauzes of aan een project voor een klant. Je tapt op de taak als je begint en tapt opnieuw wanneer de taak is afgelopen. Je kunt samenvattingen zien per dag, week, maand en dergelijke. Alles wordt getoond in een kleurrijke grafiek, die je kunt opslaan om later nog eens te raadplegen. Wil je een onbeperkt aantal taken vastleggen, dan kost dat $2.

Download: Jiffy (gratis/in-app aankoop)

indigo icoon

3. Indigo
Indigo is een persoonlijke assistent. De app kan je bijvoorbeeld herinneren aan bepaalde taken die je nog moet uitvoeren. Een uitlegscherm geeft aan wat de mogelijkheden zijn: herinneringen, weerbericht, e-mail, zoeken, agendataken, kaarten, tekstberichten en meer. Je kunt de vragen daarbij in natuurlijke taal stellen, bijvoorbeeld: heb ik morgen een paraplu nodig? De app toont vervolgens het weerbericht aan de hand van icoontjes, met temperatuuraanduiding. Mocht de app je niet begrijpen, dan kun je je vraag ook handmatig intypen.

Download: Indigo (gratis)

tripadvisor icoon

4. Tripadvisor 3.0
Tripadvisor is een populaire online dienst, vergelijkbaar met het Nederlandse Zoover. Het wordt vooral gebruikt om te kijken of hotels écht zo mooi zijn als ze beloven. Vakantiegangers geven beoordelingen van hotels, maar ook van restaurants en dingen die je kunt gaan doen. Met de app heb je al deze informatie ook onder handbereik. De app toont ook meteen prijzen van hotels, waarbij je meteen kunt boeken. Dat is ook meteen het verdienmodel van Tripadvisor. Je kunt met de app ook vluchten zoeken en interessante items opslaan. Zelf een review schrijven van een hotel of restaurant kan natuurlijk ook. Tripadvisor bestond al, maar heeft nu een update gekregen naar versie 3.0, met een nieuw uiterlijk, meer foto’s en video’s.

Download: Tripadvisor (gratis)

angry birds friends

4. Angry Birds Friends
Het zat er al aan te komen: een nieuwe variant op Angry Birds. In Angry Birds Friends ligt het accent op spelen met vrienden, maar er zijn ook nieuwe levels en spelelementen toegevoegd aan de game. Angry Birds Friends ontstond op Facebook en heeft daar al 15 miljoen gebruikers. In de game kun je scores van vrienden bekijken en laten zien dat jij het beter kunt.

Download: Angry Birds Friends (gratis)

vector full

5. Vector
Vector is een spannende game in arcadestijl, waarbij je als freerunner door allerlei omgevingen rent. De game begint met beelden van een totalitaire wereld in de stad, waar vrijheid en invidivualisme niet meer bestaan. Jij gaat rondrennen in deze omgeving: ren, spring, klim en glij omlaag langs hellingen als een echte ninja. Ondertussen word je achtervolgd door Big Brother, die jou gevangen wil nemen. Onderstaand filmpje geeft een goede indruk van de game.

Download: Vector (betaald)

stick stunt biker 2 icoon

6. Stick Stunt Biker 2
Stick Stunt Biker 2 is de opvolger van de populaire game Stick Stunt Biker, game van het jaar 2011 en 2012. Er zijn meer dan 10 miljoen spelers voor de eerste editie. Je gaat fietsen over allerlei tracks op verschillende locaties en moet daarbij obstakels proberen te vermijden. Ondertussen voer je trucs uit.

Download: Stick Stunt Biker 2

punch quest icoon

7. Punch Quest

Voor de liefhebbers van retro-vechtgames: Punch Quest. Deze game in arcadestijl bedien je door te tappen op het scherm met je linker- en rechterduim. Je kunt daarbij speciale vaardigheden unlocken met Supermoves. Ook kun je een ritje op een dinosaurus gaan maken, die met laserstralen schiet. Een vuistslag tegen een ei levert een magische kabouter op. Als je de quests uitvoert kun je daarmee maffe hoeden winnen. Zo zitten er nog veel meer verrassingen in deze game.

Download: Punch Quest (betaald)

helium icoon

8. Helium
We eindigen dit overzicht met een serieuze noot. Helium is de nieuwe naam van de backup-app, die voorheen bekend stond onder de naam Carbon. Dit is gedaan om verwarring met de Twitter-app Carbon te voorkomen. De update brengt niet alleen een nieuwe naam met zich mee, maar er zijn ook nieuwe functies toegevoegd. De appiconen worden voortaan bewaard in een verborgen bestand, waardoor je geen problemen meer hebt met galleries. Heb je eerder een backup gemaakt met deze app, dan moet je die opnieuw maken om de gallery op te ruimen. De cloud-backups worden nu apart per apparaat beheerd. Had je in het verleden problemen met het herkennen van je apparaat, dan is dat nu opgelost. Helium is te gebruiken, ongeacht of je je toestel hebt geroot.

Download: Helium (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu