Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De beste apps in Google Play Store van week 19 – 2013

Redactie
19 mei 2013, 13:02
4 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 19 – 2013
googlenowwallpaper
googlenowwallpaper

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere de handige wallpaper-app GoogleNowWallpaper, de nieuwe app van shockblog VKMAG en de opnieuw uitgebrachte Carmageddon, één van de meest spraakmakende titels in de geschiedenis van games.

1. GoogleNowWallpaper
De achtergronden van de slimme zoekassistent Google Now zijn beeldschoon door de simpliciteit en rijke kleuren. Een ontwikkelaar verzamelde deze achtergronden en maakte ze geschikt om als ‘normale’ wallpaper van een Android-toestel te dienen. Hierdoor hebben gebruikers van GoogleNowWallpaper de mogelijkheid om dergelijke afbeeldingen als eigen wallpaper in te stellen.

Lees verder na de advertentie.

Download: GoogleNowWallpaper (gratis)

vkmag

2. VKMAG
“Je kunt VK vergelijken met het stoutste jongetje uit de klas, het jongetje dat altijd strafregels moet schrijven en het jongetje wat altijd in het fietsenhok te vinden is. Maar bij VKmag staat de lach voorop.” Inderdaad, het shockblog VKMAG is niet voor iedereen, maar wel voor degenen met ietwat grove humor. En die heb je genoeg. Eindelijk is daar dan de officiële Android-app, boordevol links, afbeeldingen en video’s. Let wel: het is je eigen verantwoordelijkheid als je op een artikel drukt.

Download: VKMAG (gratis)

awakenings

3. Awakenings
Awekenings, één van de grootste festival-reeksen onder de technofeesten, heeft een eigen app uitgebracht waarmee gebruikers de verschillende Awakenings-festivals kunnen bekijken, line-ups checken, het nieuws lezen, evenement-informatie zoeken en natuurlijk kaartjes kopen. De app biedt ook de mogelijkheid om meer informatie over de artiesten te ontvangen en een handige timetable te bekijken. Laatstgenoemde is vooral handig tijdens een Awakenings-evenement.

Download: Awakenings (gratis)

artemis

4. Artemis Spaceship Bridge Simulator
Artemis Spaceship Bridge Simulator is een multiplayergame waarin je een ruimteschip bestuurt met een crew van maximaal zes mensen. Elke speler bestuurt zijn eigen onderdeel, van communicatie, engineering tot de controle van wapens. Artemis Spaceship Bridge Simulator wordt met minimaal twee spelers gespeeld, waarvan één de kapitein is. Je moet samenwerken om te overleven en dat kan soms hectische situaties opleveren. Artemis Spaceship Bridge Simulator wordt door veel nerds gezien als één van de meest realistische games waarin je een ruimteschip bestuurt. Geen gemakkelijk spelletje dus.

Download: Artemis Spaceship Bridge Simulator (€ 2,28)

carmageddon

5. Carmageddon
Carmageddon is één van de meest spraakmakende games van de afgelopen tien jaar. In Carmageddon kun je naar eigen wens door levels rijden en voetgangers (en koeien!) over de motorkap van je auto gooien om meer punten te krijgen. De game biedt gebruikers een rij-maar-waar-je-kunt-ervaring met surrealistisch geweld, waarbij het racen eigenlijk maar bijzaak is.

Download: Carmageddon (gratis)

firefox

6. Firefox
De Android-app van Firefox heeft een flinke update gekregen die het mogelijk maakt om de app optimaal op Android-tablets te gebruiken. Firefox voor Android heeft voortaan een speciale tablet-interface voor kleinere schermen (tussen de 7 en 9 inch), een verbeterde WebGL-rendering (belangrijk voor de nieuwe Google Maps via de browser) en ontvangt een reeks aan bugfixes. Het betreft echter wel de Firefox Beta-app, wat wil zeggen dat de app nog instabiel kan zijn. De bètaversie wordt wel vaker geüpdatet dan de normale versie die eveneens in de App Store te downloaden is.

Download: Carmageddon (gratis)

pinterest

6. Pinterest
Het sociale fotoprikbord Pinterest heeft een update gekregen die enkele hele handige features aan de app toevoegt. Het wordt voortaan mogelijk om pushnotificaties te ontvangen wanneer iemand op jouw post reageert, ‘m leuk vindt of de post doorplaatst, ook wel repinnen genoemd. Daarnaast is de zoekfunctie drastisch verbeterd en krijg je suggesties voor zoekopdrachten in je scherm zodra je begint met typen. In de nieuwe versie van Pinterest wordt het ook mogelijk om vrienden in berichten te taggen, een handige functionaliteit die Facebook al langer biedt.

Download: Pinterest (gratis)

airbnb

8. Airbnb
Airbnb heeft een nieuwe update uitgebracht voor zijn populaire Android-app. Met deze update hebben eigenaren van accomodaties meer controle over hun advertenties en kunnen ze meerdere stappen uitvoeren die verbonden zijn met het uitkiezen van de gasten. Airbnb is in een korte tijd een fenomeen geworden: de website is een soort marktplaats om je eigen huis en zelfs boomhut te verhuren en wil hiermee een uniek aanbod creëren om de saaie hotels tegen te gaan.

Download: Airbnb (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu