De beste apps in Google Play Store van week 20 – 2013

Redactie
26 mei 2013, 15:02
4 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 20 – 2013
drive
appgratis

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere het flink geüpdatete Google Drive en Chrome Beta, het nieuwe AppGratis en de alternatieve appwinkel Amazon Appstore en het vermakelijke Diner Dash.

1. AppGratis
AppGratis biedt elke dag gratis apps aan en zet de apps die met een flinke korting verkrijgbaar zijn in het zonnetje. Elke dag bieden ontwikkelaars hun apps wel met flinke kortingen of helemaal gratis aan en AppGratis verzamelt al deze app-acties. Daarnaast geeft AppGratis ook een overzicht van gratis in-app aankopen. Lees meer over AppGratis.

Lees verder na de advertentie.

Download: AppGratis (gratis)

drive

2. Google Drive
Google Drive, de online opslagdienst van Google, heeft woensdag een grote update gekregen. De update brengt onder andere een nieuwe en zeer overzichtelijke rasterweergave, de snelle weergave die enkele weken geleden werd geïntroduceerd en een heuse scanfunctie waarmee je snel en gemakkelijk documenten of bonnetjes in kunt scanner en direct naar Google Drive kan uploaden. Lees meer over de update van Google Drive.

Download: Google Drive (gratis)

amazon appstore

3. Amazon Appstore
Amazon heeft zijn eigen eigen appstore, genaamd Amazon Appstore, voor Android uitgebracht. Versie 5.0 is vanaf nu voor elk Android-apparaat te downloaden en biedt een alternatief tegen de Google Play Store met elke dag één gratis download die normaliter een prijskaartje heeft. De Amazon Appstore beschikt over duizenden apps en games waarvan betaalde content vooralsnog alleen met een creditcard betaald kan worden. De app moet wel als een apk-bestand geïnstalleerd worden. Hoe je dat doet, lees je in onze handleiding apk-bestanden op je Android-toestel installeren. Lees ook meer over de Amazon Appstore.

Download: Amazon Appstore (gratis)

chromebeta

4. Chrome beta
De nieuwste versie van Chrome Beta biedt de mogelijkheid om je dataverbruik tijdens het browsen fors te verminderen. Google claimt dat de nieuwe optie voor maar liefst 50 procent vermindering kan zorgen. Om de data besparende functie in te schakelen, moet je de nieuwste update van Chrome Beta even binnenhalen. Hoogstwaarschijnlijk krijg je dan meteen een scherm in beeld dat je vraagt of je de nieuwe functie wilt gebruiken; als dit venster niet in beeld komt, moet je in de instellingen naar `bandwidth management` gaan. Vervolgens kun je `reduce data usage` inschakelen.

Download: Chrome beta (gratis)

dinnerdash

5. Dinner Dash
Dinner Dash is eindelijk te vinden in de Google Play Store. De game maakte furore op het internet met een simpel concept: je eigen restaurant runnen en uiteindelijk vijf sterren verdienen. Zorg dat klanten een tafeltje krijgen, hun bestelling op tijd ontvangen en dat de tafels vervolgens weer afgeruimd worden. Hoe sneller, hoe meer geld je verdient. Dinner Dash biedt verschillende restaurantthema’s, upgrades en heel veel verschillende klanten: van vampieren tot smartphoneverslaafden. Je mag met de gratis versie tot het vijfde leven spelen. De volledige game is voor 77 eurocent te downloaden.

Download: Dinner Dash (gratis)

cloudee

6. Cloudee
Je video’s direct en gemakkelijk delen met (groepen) vrienden. Dat biedt Cloudee, de nieuwe app van de bedenekers en ontwikkelaars van Boxee, een populair mediaspeler en -center. Cloudee’s gratis dienst maakt het mogelijk om video’s op te slaan en te delen waardoor je ze niet eindelijk op je smartphone hoeft te bewaren. “Als YouTube voor iedereen is en Facebook voor je online vrienden, is Cloudee alleen voor degenen die jij uitkiest. Simpel en besloten. De geüploade video’s kunnen in mappen worden geplaatst , via elk mobiel apparaat of de browser worden bekeken en met één druk op de knop gedeeld worden.

Download: Cloudee (gratis)

glide

7. Glide
Glide wil de nieuwe manier van online berichten versturen worden. Hoe? Door de nieuwe video-walkie-talkie van 2013 te worden. Glide laat gebruikers korte videoberichten opnemen en deze versturen naar vrienden of groepen van vrienden. De ontvangers kunnen het videobericht direct (live) of op een later tijdstip bekijken. De berichten nemen volgens Glide geen ruimte in van je geheugenkaart en de ontwikkelaars melden dat er geen standaard download- of uploadscherm is waar gebruikers op moeten wachten. De app verkeert op dit moment nog in de bètafase en kan vooralsnog alleen in combinatie met een Facebook-account worden gebruikt.

Download: Glide (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu