De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De beste apps in Google Play Store van week 22 – 2013

Redactie
2 juni 2013, 12:00
4 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 22 – 2013
duolingo
unnamed

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere de talen-app Duolingo, het interessante Next Browser, het handige BatteryGuru en de fijne updates van Google Calendar, Twitter en de Telegraaf.

1. Telegraaf
De Android-app van De Telegraaf is compleet vernieuwd met een overzichtelijker en strak uiterlijk, waardoor hij nu meer lijkt op de eerder veel betere iOS-versie van de app. Zo kun je nu swipen om naar andere secties van de app te gaan en kun je op foto`s en video`s klikken om ze fullscreen te zien. Dit klinkt als een logische optie voor een nieuws-app, maar dat was eerst nog niet mogelijk. Het is daarnaast mogelijk geworden om reacties van andere gebruikers te lezen en om ze zelf te plaatsen, zodat je daarvoor niet meer naar de website van De Telegraaf hoeft.

Lees verder na de advertentie.

Download: De Telegraaf (gratis)

twitter

2. Twitter
Twitter voor Android heeft een grote update ontvangen waardoor het mogelijk wordt om sneller tweets te plaatsen en foto`s te delen. Daarnaast zijn er enkele visuele veranderingen doorgevoerd waardoor er beter van de schermgrootte gebruik wordt gemaakt. Onder andere foto`s en en tekst worden beter in de timeline weergegeven en Android 4.1-gebruikers (of hoger) krijgen na de update in de notificatiebalk direct te zien om wat voor soort notificatie het gaat. De Twitter-app biedt onder andere een scheiding tussen nieuwe mentions, retweets en favorites

Download: Twitter voor Android (gratis)

duolingo

3. Duolingo
Duolingo – die bijna een spel maakt van talen leren – bevat lessen voor Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees en Engels. Duolingo is alleen niet in het Nederlands te gebruiken. Hierdoor kun je de vreemde talen alleen vanuit de Engelse taal leren, of Engels vanuit de hierboven genoemde talen. Zodra je een account heb aangemaakt en de taal die je wilt leren hebt gekozen, kun je meteen aan de slag. De app laat je vervolgens via verschillende niveaus een taal laren, waarbij je bij iedere stap een rits vragen moet beantwoorden. Deze variëren van het aantikken van de juiste optie tot het uitspreken of -schrijven van de juiste vertaling. Als je meer dan vier fouten hebt gemaakt, zul je het niveau over moet doen.

Downloaden: Duolingo – Learn Languages (gratis)

calendar

4. Google Calendar
De officiële kalender-app van Google is geüpdatet met een nieuwe interface voor het aanmaken en beheren van afspraken. De grootste verandering is de mogelijkheid om voortaan de kleuren van zowel afspraken als agenda`s aan te passen, in een heel nieuw venster met gekleurde bolletjes. Door de toegang tot de verschillende kleuren kunnen gebruikers belangrijke afspraken, zoals een verjaardag of vakantie, een opvallende kleur geven.

Download: Google Calendar (gratis)

opera

5. Opera
Niet iedereen was te spreken over de nieuwe Android-versie van de Opera-browser voor Android. Om deze gebruikers toch tevreden te houden, is er nu Opera Mobile Classic, een app die alle vorige week geïntroduceerde vernieuwingen niet bevat. De nieuwste versie van Opera Mobile heeft weliswaar verschillende nieuwe mogelijkheden en is aanzienlijk sneller, maar het ontbreken van functies als Opera Link en de vertrouwde interface zijn voor veel gebruikers reden genoeg om de vorige versie van Opera Mobile te missen. Deze gebruikers komt men dus tegemoet met de Classic-app.

Downloaden: Opera Mobile Classic(gratis)

next browser

6. Next Browser
Next Browser voor Android is een browser die is gemaakt door de makers van GO Launcher. De browser voegt vrijwel alle handige functies van populaire Android-browsers, zoals Chrome of Opera, samen tot één pakket. De startpagina van de Next Browser heeft om te beginnen drie handige tabs. De eerste bevat al je meest bezochte pagina`s zoals Chrome dat doet; de tweede bevat een `speed dial`-achtig menu met favorieten en een zoekbalk, en de derde tab bevat Next View. Dit is een RSS-feed die je zelf kunt samenstellen met voor jou interessante bronnen, waarvan het uiterlijk doet denken aan Flipboard.

Downloaden: Next Browser (gratis)

batteryguru

7. BatteryGuru
BatteryGuru is uitgebracht door chipfabrikant Qualcomm en probeert zo veel mogelijk energie te besparen zonder de functies uit te schakelen die voor jouw gebruik belangrijk zijn. De app leert jou en je smartphone kennen en kijkt op basis daarvan waar nog winst behaald kan worden. Door het ‘leren kennen’ heeft BatteryGuru wel ongeveer twee tot vier dagen nodig voordat de app écht goed werkt en de features beginnen te werken.

Download: Snapdragon BatteryGuru (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu