Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De beste apps in Google Play Store van week 23 – 2013

Gijs Ettes
9 juni 2013, 17:05
5 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 23 – 2013
gmail-android

AndroidPlanet kiest elke week de nieuwste of flink bijgewerkte Android-apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere de populaire videodienst Vine, het flink vernieuwde Gmail en fijne updates voor apps als NU.nl en RTL Nieuws.

Vine


1. Vine
Vine, de app waarmee je korte video`s van zes seconden kunt schieten, is eindelijk uitgekomen voor Android. Vine is een onderdeel van Twitter en diep geïntegreerd met het sociale netwerk De app is beschikbaar voor alle toestellen met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger. De app heeft alleen nog niet alle features van de iOS-app en is over het algemeen wat trager. Dat wordt hopelijk nog verbeterd met een update.

Lees verder na de advertentie.

Download: Vine (gratis)

gmail

2. Gmail
Google heeft een nieuwe versie van Gmail voor Android in uitgebracht. E-mail wordt na de update in verschillende categorieën geplaatst, als je dat wilt. Dit doet de app met vijf handige tabs. De eerste tab bevat belangrijke, persoonlijke e-mails; een sociaal tabblad bevat updates uit sociale netwerken; een derde tabblad is voor reclames; een `update`-tab bevat rekeningen, en updates van fora etc. komen in de vijfde tab te staan. Deze automatische tabs zijn dus wel optioneel.

Download: Gmail (gratis)

facebook

3. Facebook
De Android-apps voor Facebook en Facebook Home zijn allebei van een update voorzien. Zo kun je nu meerdere foto`s tegelijk versturen in een chatbericht en zijn je deel-instellingen sneller aan te passen in de app. Facebook Home heeft daarnaast een plek voor favorieten gekregen in de launcher, zodat je op je lockscreen ook ruimte hebt voor enkele apps die je vaak gebruikt. De update voor Facebook Home haal je automatisch binnen als je hem voor de Facebook-app zelf downloadt.

Download: Facebook (gratis)

google keyboard

4. Google Keyboard
Het handige Google Keyboard is eindelijk uitgekomen voor alle Android-toestellen die werken met versie 4.0 of hoger. Google Keyboard biedt handige correctievoorspellingen en je kunt woorden typen door van letter naar letter te vegen. Maak je echter niet druk als je nog niet precies begrijpt hoe dit werkt: Google geeft een handige rondleiding door de app, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. De app is een volgende stap van Google om zijn eigen diensten en apps onafhankelijk van elkaar beschikbaar te stellen en voor een veel grotere doelgroep up te daten.

Download: Google Keyboard (gratis)

Falcon Pro 4

5. Falcon Pro
Na een korte bèta-periode is de update van Falcon Pro uitgekomen. Versie 2.0 van Falcon Pro introduceert onder andere multi-account-support en een vernieuwde interface. Dit wisselen tussen accounts gaat soepel. In de uitschuifbare balk staan links bovenin alle accounts waarmee je bent ingelogd. Je hoeft alleen op een van die namen te tikken om snel naar die account te gaan. De interface van de app is ook op de schop gegaan, waardoor het beter bij het uiterlijk van de rest van Android past. Verder brengt de update de mogelijkheid om te swipen tussen tabbladen, zijn er animaties toegevoegd en enkele bugs verdwenen.

Download: Falcon Pro (€1,49)

evernote

6. Evernote
Evernote heeft zijn Android-app van een update voorzien, die onder andere een alarmfunctie aan de to-do-lijst-app toevoegt. De update brengt ook enkele andere functies en fixes met zich mee. Met de nieuwe alarmfunctie kun je Android-notificaties aanvragen voor notities of gebeurtenissen die je niet wil vergeten. Als je de taken al voltooid hebt, kun je ze natuurlijk gewoon afvinken, waarna je niet meer onnodig wakker wordt geschud door de app. Deze reminders kun je ook via e-mail binnenkrijgen. Het instellen van deze reminders gaat op een mooi vormgegeven manier. Door het draaien van een blauwe cirkel bepaal je de dag; de oranje slider daarboven bepaalt de tijd op die dag.

Downloaden: Evernote (gratis)

Go Launcher Pro 1

7. Action Launcher Pro
Action Launcher deed al meer dan het enkel aanpassen van je homescherm, maar miste volgens sommigen nog wel wat functies. Dat kritiekpunt is met versie 1.8 weer wat verholpen. Zo was het eerst nog niet mogelijk om het aantal app-icoontjes op je homescherm te bepalen, dit kan nu met 12 —12 als maximum. De zogeheten Shutters zijn daarnaast bijgewerkt: je kunt nu zelf bepalen welke widget wordt geopened als je over een app-icoontje swipet. Android 4.0-gebruikers kunnen nu bovendien ook gebruikmaken van de handige functie, wat voorheen nog niet mogelijk was.

Download: Action Launcher Pro (€ 3,19)

nunl

8. NU.nl
Nieuwswebsite NU.nl heeft een update voor zijn Android-app uitgebracht die snelheidsverbeteringen met zich meebrengt, met name tijdens het scrollen. Het versienummer is na de update 5.0.2 en de nieuwe NU.nl-app is vooral voorzien van handige bugfixes en een beurswidget voor de Sony Xperia-lijn. Ook is er een fix voor de NUjij-bug: voorheen kon je reacties niet kon doorlezen vanaf de eerste reactie. De app onthoudt nu ook waar je was gebleven bij het navigeren.

Download: NU.nl (gratis)

RTL Nieuws

9. RTL Nieuws
RTL Nieuws heeft zijn app grondig vernieuwd, waarbij de opvallendste toevoeging de `Nieuwswall’ is, waarmee je live op de hoogte wordt gehouden van al het nieuws dat nog in ontwikkeling is. De journalisten van RTL Nieuws zijn namelijk van mening dat nieuws nooit `af` is. Daarom kun je beter alle ontwikkelingen tussendoor krijgen, dan enkel een afgerond verhaal achteraf. Dit gebeurt voortaan op de zogeheten Nieuwswall van de RTL Nieuws-app. Het uiterlijk van de app is eveneens flink op de schop gegaan. De RTL Nieuws-app oogt vooral minimalistischer en simpeler nu, waarbij de door wit en grijs gedomineerde achtergrond voor een frisse uitstraling zorgt.

Download: RTL Nieuws mobile (gratis)

Slyndris 1

10. Slyndris
Radiangames heeft vooral een `cult following` onder de spelers van iOS-spellen. Slydris is de eerste game die ze naar Android brengen, waarna nog vier andere titels zullen volgen. Slyndris doet direct denken aan Tetris, maar dan Tetris met een twist. De rijen met blokken zijn namelijk van links naar rechts te verschuiven, waarbij blokken in gaten vallen waar dat past. Daarbij is het net als in Tetris de bedoeling om volle rijen van links naar rechts te maken. Pas als je een zet hebt gedaan – wat dus neerkomt op het verschuiven van een van de rijen – vallen er weer nieuwe blokken in je scherm om op te ruimen. Met combo’s en het slim gebruiken van speciale blokken moet je een zo hoog mogelijke score zien te behalen.

Download: Slyndris (€ 1,49)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu