De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De beste apps in Google Play Store van week 24 – 2013

Gijs Ettes
16 juni 2013, 11:05
5 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 24 – 2013
avatar

AndroidPlanet kiest iedere week de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games voor je uit en zet ze in een handige lijst. Deze week met Roamler, Kakhiel, Google eigen Cloudprinter en meer.

Lees verder na de advertentie.

Cloudprinter

1. Cloudprinter
Je webprinters benaderen via je Android-telefoon kon al met Cloud Printer, maar nu is er een officieel alternatief van Google zelf. Googles Cloudprinter werkt zoals je verwacht: je kunt meerdere printers aan de app koppelen, die gekoppelde printers documenten van je smartphone laten afdrukken, en in de interface zijn alle printers en opdrachten te zien die je hebt ingevoerd.

Download: Cloudprinter (gratis)

McAfee 1

2. McAfee Security Innovations
Na een update van de McAfee Security Innovations-app is het mogelijk geworden om Smart Perimeter in te schakelen, waarmee je twee Android-apparaten aan elkaar kunt ‘vastbinden’ via een wifi-netwerk. Als een van die Android-apparaten buiten het bereik van dat wifi-netwerk wordt genomen, gaat er na het verlopen van een countdown een alarm af, ook op je andere Android-apparaat. Door een code in te voeren annuleer je dat alarm. De Security Innovations-app van McAfee bevat eveneens een Safe QR Reader, die linkjes scant voordat hij ze zomaar opent, en de zogeheten Data Vault. Hiermee kun je bestanden beveiligen achter een wachtwoord.

Download: McAfee Security Innovations (gratis)

Google+

3. Google+
Googles Android-app voor Google+ heeft een update gekregen, waardoor het notificatiemenu is verbeterd en het uiterlijk van de app lichtelijk is vernieuwd. Na de update worden notificaties gesynchroniseerd met al je andere apparaten waarop Google+ is te vinden.Google+ heeft na de update ook de zogeheten ‘navigation drawer’ toegevoegd, een menu dat je met een veeg naar rechts vanuit de zijkant in beeld kunt halen. De update voor Google+ biedt verder de mogelijkheid om foto’s sneller te verwijderen vanuit het overzicht, en als je op een bericht klikt, zie je voortaan direct alle +1’s, reshares en opmerkingen.

Download: Google+ (gratis)

cpuz1

4. CPU-Z
CPU-Z bestaat al lang voor desktops. Android-gebruikers kunnen nu ook alles over hun hardware inzien met de Android-versie van CPU-Z. Het eerste venster van de app biedt uitgebreide informatie over je soc, zoals kloksnelheden en je grafische processor. In de tweede tab vind je algemene informatie, zoals de resolutie van je scherm en welke versie van Android je draait. De derde tab bevat uitgebreide informatie over je batterij en de vierde alles over je sensoren. Met CPU-Z weet je dus binnen enkele minuten wat er allemaal in je telefoon schuilt.

Download: CPU- Z (gratis)

Noom

5. Noom Walk Pedometer
Noom Walk Pedometer is een Android-app die de hoeveelheid die je loopt bijhoudt zonder dat je daarvoor externe accessoires hoeft te gebruiken. De app is bovendien volledig gratis. De app werkt enorm simpel. Als je Noom Walk Pedometer hebt geïnstalleerd, houdt het op de achtergrond je voetstappen in de gaten, zodat je na een paar weken tijd een helder overzicht hebt van je bewegingspatronen. Deze data is te vergelijken met je vrienden en de rest van de wereld, via handige leaderboards. Zo kun je altijd in de gaten houden of je niet achterloopt of voorloopt op de rest.

Download: Roamler (gratis)

Roamler

6. Roamler
Sinds maandag is de Nederlandse app Roamler voor Android beschikbaar geworden. Met Roamler kun je opdrachten uitvoeren voor kleinere en grotere bedrijven en daar geld mee verdienen en een hogere ‘status’ in de app. De opdrachten die je ziet, worden bepaald door je locatie. De app kan je bijvoorbeeld vragen of een bepaald schap in je lokale supermarkt goed is gevuld. Check je dit naar behoren, soms met bijvoorbeeld een foto, dan is de opdracht vervuld en krijg je geld, ervaringspunten plus bepaalde badges in sommige gevallen.

Download: Roamler (gratis)

ChatON

7. ChatON
Samsungs eigen WhatsApp-variant ChatON is van een update voorzien, die gebruikers onder andere gif-bestanden laat versturen en Galaxy S4-bezitters laat audio- en videobellen met elkaar. ChatON vereist wel het gebruik van een Samsung-account, maar als je een van de vele Galaxy-toestellen bezit, zoals de Samsung Galaxy S4, is de kans toch al groot dat je er daar een van hebt. De nieuwe update brengt ook ondersteuning voor het kunnen vertalen van berichten vanuit en naar de meeste gangbare wereldtalen. De ondersteuning voor ChatON Voice en Video Chat is er overigens alleen voor de Galaxy S4.

Download: ChatON (gratis)

Kakhiel

8. Kakhiel
De Kakhiel-app heeft een update gekregen op Android. De update introduceert onder andere de mogelijkheid om zelf plaatjes te schieten en aan te vullen met een tekstballon. Je mag helaas niet zelf de tekst van die ballonnetjes bepalen, waardoor de functie vrij beperkt in omvang is. Verder biedt de app een leuk overzicht van een flink aantal Kakhiel-plaatjes. Hierbij kun je ze op chronologische volgorde zien of je neemt de gok met de dobbelsteen-knop. De Kakhiel-app biedt ook een video-archief en zogeheten mega-archief, maar hier moet je helaas voor betalen. Voor een in-app-aankoop van 1 euro kun je pas bij deze gedeelten.

Download: Kakhiel (gratis)

Recensiekoning

9. Reckon
De populaire site Recensiekoning heeft zijn app Reckon voor Android uitgebracht, zodat Android-bezitters ook alles – van hun huiskater tot hun broodje bal – beknopt kunnen recenseren. In Reckon kun je namelijk een foto maken van iets wat je wilt beoordelen en daar vervolgens één tot vijf sterren aan toekennen. Hierbij kun je gelukkig wel een kleine toelichting plaatsen, maar het mag geen bescheiden novelle zijn. Dit laat de app erg lijken op alternatieven als Instagram, waar je ook je (beknopte) ei kwijt kunt bij je foto’s.

Download: Reckon (gratis)

Pet Rescue 1

10. Pet Rescue Saga
Als je meer schattige dieren in je puzzelspellen wilt, kun je Pet Rescue Saga een kans geven. De populaire Facebook-app heeft een Android-versie gekregen. Deze diertjes bevinden zich tussen en op de gekleurde blokken die je kunt weghalen als ze met elkaar verbonden zijn, al zijn ze ook op te blazen met speciale voorwerpen. Als je op die manier een dier naar de onderste rij krijgt, loopt het beestje naar de kooi toe. De uitdaging zit hem in het feit dat alles binnen een bepaald aantal zetten moet gebeuren. Anders ben je een leven kwijt. Het enige nadeel van Pet Rescue Saga is dat je tegen je Facebook-vrienden moet spelen of een in-app-aankoop moet doen om meer van die levens te krijgen.

Download: Pet Rescue Saga (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu