Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De beste apps in Google Play Store van week 5 – 2013

Redactie
3 februari 2013, 14:35
4 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 5 – 2013

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere de bloedmooie app van RTL Nieuws, de officiële ASN Mobiel Bankieren-app van ASN Bank en de gave games Cracking Sands en Ironfell.


Lees verder na de advertentie.

1. RTL Nieuws

RTL Nieuws is niet ‘nog een nieuws-app voor Android’. Nee, RTL Nieuws heeft zich met zijn vorige tablet-app RTL Nieuws 356 al bewezen en RTL Nieuws wordt de algemene nieuws-app van RTL met onder andere sport, RTL Boulevard, de weersverwachtingen, file-informatie en heel veel video’s en livestreams. Daarnaast focust RTL Nieuws zich ook grotendeels op het gebruik van foto’s: een onderdeel dat bij veel nieuws-apps niet altijd even lekker uit de verf komt. Voor de echte nieuwsfreak biedt RTL Nieuws ook een pusbberichtenservice aan waarmee je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen blijft.

Download: RTL Nieuws (gratis)

2. ASN Mobiel Bankieren

De officiële app van ASN Bank is eindelijk beschikbaar in de Google Play Store. Met de app kun je onder andere je saldo van je betaal- en spaarrekeningen checken, bij- en afschrijvingen bekijken, gemakkelijk geld overboeken, gebruikmaken van een adresboek en periodieke overboekingen inplannen. Na het downloaden van ASN Mobiel Bankieren registreer je het toestel via de ASN Digipas of met je toegangsnaam en wachtwoord. De app wordt tevens met een persoonlijke pincode beveiligd.

Download: ASN Mobiel Bankieren (gratis)

3. Hushed

Altijd al een anoniem of tijdelijk telefoonnummer willen hebben? Hushed geeft je de mogelijkheid om een reeks aan verschillende tijdelijke telefoonnummers te gebruiken en hiermee te bellen of juist gebeld te worden. Ook het versturen van sms’jes of het inspreken van een voicemail is mogelijk. Hushed is hiermee perfect voor daten, verkoopwebsites als marktplaats en andere snelle contacten. Aan de dienst zit wel een prijskaartje, maar vanaf 1,99 dollar kun je al met een alternatief nummer gaan werken. Hushed werkt daarbij met een prepaid-tarief, dus eerst even opwaarderen voordat je gaat bellen.

Download: Hushed (gratis)

4. LifeKraze

Maak van al je levensdoelen een spel met LifeKraze: de app om het behalen van je eigen doelen en andermans doelen te stimuleren. Je kunt punten geven aan de prestaties (het behalen van een doel) van anderen en zelf ook punten ontvangen. Als je genoeg punten hebt, krijg je leuke kortingen op merken als The North Face, Skullcandy en O’Neill. Aan motivatie zal het niet gaan liggen, want in LifeKraze wordt er met high-fives gegooid alsof het niets is en de community is vooral bezig om elkaar flink te motiveren en stimuleren. Een app boordevol optimisten dus.

Download: LifeKraze (gratis)

5. Gogobot

Gogobot is in een korte tijd uitgegroeid tot een hele uitgebreide en zeer handige app voor iedereen die houdt van reizen. Voer de bestemming in en Gogobot doet de rest. De app geeft je onder andere tips voor leuke spots, laat zien welke hotels er beschikbaar zijn en laat je ervaringen van anderen lezen. Gogobot is tevens erg sociaal ingesteld: het leert van je vorige reizen, kijkt naar je Facebookvrienden voor handige tips en vindt dat reizigers samen hun ervaringen moeten kunnen delen. Zowel New York Times als Time Magazine benoemden Gogobot als één van de beste travel websites.

Download: Gogobot (gratis)

6. Cracking Sands

De geneige cartoonracer Cracking Sands combineert het speelse van Mario Kart met het hardcore racen van TrackMania. Maak je eigen personage, ontwerp je eigen kart en race mee met een scala aan wapens, waaronder geweren en bazooka’s. Cracking Sands beschikt over zes verschillende gamemodi en is echt een multiplayergame, want het racen tegen anderen is nog véél toffer. Hoe beter je wordt, hoe meer upgrades je aan je personage en kart kunt toevoegen. Sinds de laatste update hebben spelers ook de mogelijkheid om touchscreen-knoppen te gebruiken, waardoor velen de game veel meer zijn gaan waarderen.

Download: Cracking Sands (€ 3,73)

7. Ironfell

Ironfell lijkt op het eerste gezicht een kloon van Kolonisten van Catan. En hoewel het zeker geïnspireerd is op de uitstekende bordgame, is Ironfell is massive multiplayer online real time strategy (MMORTS) game waarin je grondstoffen verzamelt, een leger bouwt en iedereen aanvalt die je in de weg zit. Ironfell beschikt over meer dan 64 verschillende typen units, waaronder dinosauriërs, soldaten en hele grote schepen. De game, die helemaal door de ontwikkelaar is gefinancierd, is geheel gratis online te spelen.

Download: Ironfell (gratis)

8. SF Launcher Alpha

Google Now is een hele toffe app voor Android-toestellen met Android 4.1 Jelly Bean en hoger. Dat vindt ook de ontwikkelaar van SF Launcher Alpha, een alternatieve launcher voor Android die het idee van een launcher op een nieuwe manier benadert. SF Launcher Alpha is gebaseerd op de interface van Google Now en draait om een overzicht van je apps, je favoriete widgets en een top bar in de stijl van de intelligente zoekassistent. De app is erg minimalistisch, houdt van symmetrie en kent veel aanpassingsmogelijkheden. En zelfs het gebruik van zogeheten cards – natuurlijk weer met Google Now in het achterhoofd – is mogelijk. Een aanrader, en vanwege de alpha-fase nog helemaal gratis in de Google Play Store te downloaden.

Download: SF Launcher Alpha (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu