Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De beste apps in Google Play Store van week 6 – 2013

Redactie
9 februari 2013, 14:00
5 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 6 – 2013

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere twee apps met de naam Carbon, het vernieuwde NOS Teletekst en de eerste app voor de nieuwe online opslagdienst MEGA.


Lees verder na de advertentie.

1. Carbon for Twitter

De nieuwe sexy Twitter-app Carbon for Twitter is eindelijk live. Een jaar geleden werd de app al aangekondigd en na een radiostilte van bijna zes maanden is de app nu officieel in de Google Play Store te downloaden. Carbon for Twitter is een app die de interface op een andere manier benadert. Zo maakt Carbon for Twitter met name gebruik van swipe-bewegingen en voelt het navigeren door de app net iets intuïtiever aan. Voor Jelly Bean-gebruikers zijn de nieuwe quick controls ook heel handig: hiermee reageer of retweet je direct vanuit de notificatiebalk.

Download: Carbon for Twitter (gratis)

2. Carbon – App Sync and Backup

De tweede app van de week heet óók Carbon. Carbon – App Sync and Backup, om precies te zijn. Koushik Dutta (Koush), ontwikkelaar van ClockworkMod Recovery, heeft de app gemaakt. Carbon – App Sync and Backup maakt een complete back-up van al je apps en bijbehorende data – of je nu over root beschikt of niet. En met name laatstgenoemde is fijn, want het was tot voorheen nog niet mogelijk om gemakkelijk een back-up van je apps en data te maken zonder dat je geroot bent. Carbon – App Sync and Backup is door zijn simpele interface enorm gemakkelijk te gebruiken en als je de premium versie van 3,71 euro aanschaft, heb je ook de mogelijkheid om je back-ups naar Google Drive of Dropbox te uploaden. Een opmerkelijke eigenschap van Carbon – App Sync and Backup is de functie om enkel de app-data op te slaan. Scheelt je honderden megabytes en wanneer je de back-up herstelt, wordt de app automatisch in de Google Play Store gedownload alvorens de data wordt teruggezet.

Download: Carbon – App Sync and Backup (gratis)

3. Mega Manager Alpha

De nieuwe online opslagdienst van de beruchte Kim Dotcom is sinds enkele weken online en biedt gebruikers 50GB aan opslagruimte, helemaal gratis. De bestanden die je naar je eigen account uploadt, worden versleuteld opgeslagen en alleen jij hebt de sleutel. De dienst, genaamd MEGA, is echter nog niet via je Android-smartphone te gebruiken en daarom ontwikkelde een MEGA-gebruiker de app Mega Manager Alpha. De basisfuncties – je bestanden bekijken en downloaden – zijn toegankelijk, maar verder is de app enorm karig. Geen wonder: Mega Manager verkeert in een vroege alphafase en wordt de komende maanden flink geüpdatet. Voor degenen die MEGA al veel gebruiken en graag het ontwikkelingsproces van Mega Manager willen meemaken, is de app nu gratis in de Google Play Store te downloaden.

Download: Mega Manager Alpha (gratis)

4. Net5+

Net5 heeft met Net5+ zijn eigen tweede scherm-app uitgebracht. De app moet meer interactiviteit tussen de kijker en de programma’s van Net5 brengen en om dat aan te moedigen, mogen gebruikers deze week zelf bepalen welke film er op Valentijnsdag wordt gedraaid. Stemmen gaat via de app, alsmede andere leuke extra’s van programma’s bekijken of aan andere acties meedoen. Volgens Net5 verhoogt de Net5+ app de kijkervaring en is een tweede scherm de toekomst voor de televisie. Net5+ is alvast een goede stap in die richting.

Download: Net5+ (gratis)

5. Weer Pro

Onder – en soms ook boven – de rivieren wordt dit weekend heftig Carnaval gevierd. Daarom heeft Weer Pro zijn app voor al die Carnavals-gangen geüpdatet. De Oeteldonkers, Kruikezeikers, Tullepetaonen en al die andere feestbeesten kunnen via Weer Pro voortaan het Carnavalsweer in de 11 grootste carnavalssteden checken. Een leuke geste van Weer Pro. De ontwikkelaars hebben de app ook voor een aantal Android-toestellen geoptimaliseerd, waaronder de Galaxy Note II.

Download: Weer Pro (gratis)

6. NOS Teletekst

De officiële app van NOS Teletekst heeft een update naar versienummer 2.0 gekregen. De app laadt nu sneller de Teletekst-data in, beschikt over een gloednieuwe favorieten-functie voor het beheer van je favoriete Teletekst-pagina’s en er kan voortaan op paginanummers worden gedrukt. De fijnste verandering is het verbeterde schalen naar formaat, want NOS Teletekst was op smartphones met grote schermen veelal niet lekker te gebruiken. Daarnaast heeft de app ook nog een (kleine) lik verf gehad en daardoor oogt NOS Teletekst net wat nieuwer en beter, maar het blijft wachten op de écht grote grafische update.

Download: NOS Teletekst (gratis)

7. Brit + Co.

Brit + Co. is een uitstekende website als het om living gaat. Living in de digital age, welteverstaan. Die hippe slogan dragen ze uit met hun nog hippere website die vol staat met creatieve ideeën, mooie foto’s en heel veel slimme interieurideeën. Een website om bij te watertanden en inspiratie te krijgen voor je eigen ‘living’. De app, die het mooie design van de website hanteert, is gratis in de Google Play Store te downloaden en combineert de content van de website met het beste van Android. Ook fijn: Brit + Co. werkt ook op je Android-tablet. Kun je alle foto’s nóg beter bekijken.

Download: Brit + Co. (gratis)

7. Valentine RADIO

Aanstaande donderdag is het weer Valentijnsdag. Hoewel velen niets van het commerciële feest moeten hebben, zijn er waarschijnlijk ook heel veel stelletjes die dol zijn op de feestdag voor hun tweeën. Vanwege Valentijnsdag heeft het Nederlandse Valentine RADIO-app weer een flinke update gekregen met de meest romantische, loungy en easy listening radiostations. In totaal telt Valentine RADIO veertig radiostations. Daarnaast is de interface verbeterd en is de app voor nieuwe Android-toestellen geoptimaliseerd. Een uitstekende app voor Valentijnsdag (maar als je ‘m na donderdag ook nog wilt gebruiken, mag dit ook hoor).

Download: Valentine RADIO (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu