De beste apps in Google Play Store van week 7 – 2013

Redactie
16 februari 2013, 14:00
5 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 7 – 2013
moon plus reader

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere de simplistische DashClock widget, het nieuwe WhatsApp en Google Search en toffe games als Cordy 2 en Questlord.


Lees verder na de advertentie.

1. Google Search

Google Search, de officiële zoek-app van Google, heeft een update gekregen die met name nieuwe functies aan de handige en slimme zoekassistent Google Now toevoegt. Google Now is enkel beschikbaar voor toestellen met Android 4.1 Jelly Bean en hoger en is voortaan ook via een widget te bekijken en benaderen. De widget laat het weer en alle speciale Now-kaarten zien: zo vergeet je nooit meer een afspraak of navigeer je snel naar huis. Het is ook mogelijk om de widget op je lockscreen te plaatsen en nóg sneller de informatie te zien die Google voor je heeft uitgekozen.

Download: Google Search (gratis)2. WhatsApp

Eén van de belangrijkste apps voor Android heeft één van de belangrijkste updates gekregen. WhatsApp heeft voor het eerst in jaren een nieuwe interface die het Holo-design van Android 4.0 Ice Cream Sandwich waarborgt. Denk aan een nieuw en lekker groot lettertype, minder speelse kleuren en een aangepaste menubalk die de app veel rustiger laat ogen. Het werd ook wel eens tijd, want WhatsApp zag er tot voorheen uit alsof het voor Android 2.2 Froyo is ontwikkeld. De nieuwe versie van WhatsApp is nog niet te downloaden in de Google Play Store, maar kan al wel via de officiële website van WhatsApp worden gedownload. Hoe je het APK-bestand moet installeren, lees je hier.

Download: WhatsApp (gratis)

3. DashClock Widget

Sinds Android 4.2 Jelly Bean is het mogelijk om widgets op het lockscreen te plaatsen. Eén van de belangrijkste widgets is de officiële klok. Roman Nurik vond die klok echter een beetje karig – en daar heeft ‘ie ook gelijk in – en ontwikkelde daarom DashClock Widget, een uitgebreide klok-widget die naast de tijd ook notificaties toont. En hoewel de klok het design behoudt van Android 4.2 Jelly Bean, kun je naast de tijd ook je gemiste oproepen, sms’jes, e-mails en toekomstige agenda-afspraken zien. De app is geheel naar eigen wens aan te passen en de overzichtelijke interface laat je snel en gemakkelijk je eigen klok-widget samenstellen en activeren. Een leuk weetje: de app is geheel open source en iedereen kan aan DashClock Widget meewerken. Hierdoor blijft de ontwikkeling in beweging en is de app gratis in de Google Play Store te downloaden.

Download: Google Search (gratis)4. Cordy 2

Het gebeurt niet vaak dat een lief, klein en lachend robotje de wereld voor de tweede keer moet redden, maar in Cordy 2 kun je er echt niet omheen. De platformgame is gratis te downloaden voor Android-toestellen met versie 2.2 Froyo en hoger en Cordy 2 combineert de speelsheid van Mario met de snelheid van Sonic, en stelt daarbij niet teleur. Lekker platform-springen en -rennen, een puzzel oplossen en met robotvriendjes als Magnetbot (met een magneet), Copterbot (met een propellor), Smashbot (met een robotarm) en Volt (met een straalmotor) door levels toeren. Alle robotvriendjes bieden een nieuwe speelstijl aan waardoor Cordy 2 niet snel verveelt. De eerste vier levels zijn gratis, daarna kun je de overige levels via een in-game aankoop voor enkele euro’s aanschaffen.

Download: Cordy 2 (gratis)5. QuestLord

Echt toffe dungeon crawlers zijn zeldzaam. Het gamegenre vormt zich rondom het doorzoeken van kerkers, het verslaan van vijanden en het zoeken naar schatten en de uitgang. In QuestLord loop je rond in angstaanjagende kerkers, maar ook in de bossen, bergen en het rivierlandschap. Je kunt zelf kiezen hoe je het spel speelt, welke quests je aanneemt en welk ras je bent. De pixelgraphics van de game zijn om van te smullen en volgens de ontwikkelaars is het zoeken naar geheimen één van de leukste aspecten van QuestLord. Een leuke en niet al te grote game om lekker tussendoor te spelen.

Download: QuestLord (€ 1,46)6. Trigger Limited

De ontwikkelaars van Trigger hebben het begrepen: de toekomst van smartphonebesturing bestaat uit zogeheten gestures, ofwel vingerbewegingen. Trigger is een nieuwe launcher voor Android die enkel werkt met vingerbewegingen, van swipen, tappen tot pinchen. De app laat je allerlei acties uitvoeren door zelf ingestelde vingerbewegingen uit te voeren. Mocht je het graag willen proberen: Trigger Limited is gratis in de Google Play Store te downloaden en laat je maximaal zes verschillende acties in combinatie met vingerbewegingen uitvoeren. De volledige versie heeft een prijskaartje van 1,60 euro.

Download: Trigger Limited (gratis)7. AutoTether for Automatica

Het idee achter AutoTether is heel simpel: zodra je smartphone met een specifiek Bluetooth-apparaat verbindt, wordt automatisch de tethering geactiveerd. Door de tethering hebben al je andere toestellen in de auto direct internetverbinding: handig voor je laptop, tablet of die van je kinderen of partner. De app werkt op de achtergrond en start direct op zodra jij met het betreffende Bluetooth-punt verbindt. De app ondersteunt ook meerdere Bluetooth-apparaten en is geheel gratis in de Google Play Store te downloaden. De app is daarnaast speciaal ontwikkeld voor de Automatica usb-dongle: de usb-stick die automatisch al je muziek, podcasts of audiobooks synchroniseert.

Download: AutoTether for Automatica (gratis)8. Moon+ Reader

De populaire e-bookreader Moon+ Reader was plotseling uit de Google Play Store verdwenen. Een fout van Google. Gelukkig keerde de app snel terug, want Moon+ Reader is één van de beste – zo niet de beste – e-bookreader voor Android. De app ondersteunt vrijwel alle e-bookformaten, biedt een grote collectie met gratis e-books aan en beschikt over veel visuele opties (lettertype, lettergrootte, regelafstand, kleuren et cetera). De premium versie zonder advertenties en meerdere opties is tijdelijk 50% afgeprijsd en voor 1,86 euro in de Google Play Store te downloaden.

Download: Moon+ Reader (gratis)Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu