Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De beste apps in Google Play Store van week 8 – 2013

Redactie
23 februari 2013, 14:00
5 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 8 – 2013
glovebox

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere het nieuwe SwiftKey 4, de fijne updates voor Google Drive, Ebay en The Weather Channel en de intuïtieve nieuwe launcher-app Glovebox.

Lees verder na de advertentie.

1. DashClock Widget

DashClock is binnen enkele weken één van de populairste gratis apps voor toestellen met Android 4.2 Jelly Bean geworden. De app vervangt de lockscreen-klok met een meer slimme klok-widget die onder andere je nieuwe Gmail-berichten, ongelezen sms’jes, aankomende agenda-afspraken en nog veel meer laat zien. De app, die geheel open source en daarmee ook gratis is, heeft een flinke update gekregen die het voor ontwikkelaars ook mogelijk maakt om van DashClock gebruik te maken. Denk aan je ongelezen Twitter-berichten, nieuwe Instagram-foto’s of gemiste Facebookberichtjes. De mogelijkheden worden door het openbaar maken van de API steeds groter. Helaas is de app enkel beschikbaar voor Android 4.2 Jelly Bean-gebruikers, want DashClock werkt alleen op als lockscreen-widget.

Download: DashClock Widget (gratis)2. SwiftKey 4

Het beste alternatieve toetsenbord is zonder twijfel SwiftKey 4. De app heeft in de afgelopen jaren een stevige fanbase opgebouwd en zijn mogelijkheden sterk uitgebreid. Het gloednieuwe SwiftKey 4 implementeert de swipe-mogelijkheden van grote concurrent Swype, maar dan net op een andere manier. Bij SwiftKey 4 hoef je bijvoorbeeld niet je vinger van het scherm te halen om aan een nieuw woord te beginnen. Daarnaast is het voorspellingsalgoritme verbeterd en weet de app na enkele weken van gebruik eigenlijk precies wat je wilt gaan zeggen. Noem het de Google onder de Android-toetsenborden. SwiftKey 4 is ook als een gratis proefversie te downloaden.

Download: SwiftKey 4 (€ 1,99)3. Google Drive

Google Drive heeft een grote update gekregen die het streamen van videobestanden van Google Drive naar je Android-toestel mogelijk maakt. Klik een bestand aan en terwijl ‘ie wordt gedownload, kun jij alvast naar de video kijken. Daarnaast heeft Google een reeks aan prestatieverbeteringen doorgevoerd waardoor de app sneller moet werken en de verbinding met Google Drive stabieler is. Een andere handige toevoeging door de update is de nieuwe preview-functie: zo worden documenten, foto’s en alle andere ondersteunde bestanden voortaan in een apart previewscherm weergegeven. Handig voor foto-albums, maar ook voor tekstbestanden waar je snel een zin uit wil kopiëren.

Download: Google Drive (gratis)4. Utter!

De bètaversie van Utter! is enorm interessant. Utter! is een offline spraakbesturings-app die functionaliteit hoog in het vaandel heeft. De app, die op de achtergrond draait en weinig stroom verbruikt, activeert met spraakcommando’s wifi, Bluetooth of je mobiele data en kan onder andere Facebookberichten en Twitterberichten plaatsen of naar trefwoorden op het web zoeken. Omdat de app nog in de bètafase verkeert, kunnen er bugs voorkomen. Daarnaast is Utter! nog enkel in het Engels beschikbaar.

Download: Google Drive (gratis)5. The Weather Channel

Als weer-app val je niet meer snel op in de Google Play Store. Er zijn wel honderden apps beschikbaar die allemaal de weersverwachting laten zien, maar The Weather Channel heeft zichzelf weer op de kaart weten te zetten met een nieuw design. Vol van kleur en boordevol informatie. De app, die ondanks de naam ook in het Nederlands beschikbaar is, laat onder andere de lokale verwachtingen, radarbeelden, weekverwachting en neerslagvoorspellingen zien. The Weather Channel is door de laatste update ook voor Android-tablets geoptimaliseerd en laadt video’s een stuk rapper dan voorheen. Een aanrader die gratis in de Google Play Store te downloaden is.

Download: The Weather Channel (gratis)6. Ebay

De populaire verkoopwebsite Ebay heeft zijn officiële app geüpdatet met een aantal handige nieuwe functies. Zo kun je voortaan ringtones per Ebay-notificatie instellen en heb je de mogelijkheid om alle notificaties uit te zetten met de quiet times-setting. Handig voor tijdens het werk of in de kroeg. De grootste verandering is de nieuwe checkout als je een procuct via de website koopt. Het nieuwe scherm weergeeft de content een stuk duidelijker en de meer gestroomlijnde werking laat je sneller producten kopen. Dit heeft mogelijk ook te maken met de snelheidsverbeteringen die Ebay heeft doorgevoerd, die eveneens in de gehele app te merken zijn.

Download: Ebay (gratis)7. Glovebox

Glovebox voor Android is een launcher-app die je homescreen vervangt met een nieuwe intuïtieve interface. De apps, widgets en snelkoppelingen zijn voortaan in een balk aan de zijkant te vinden. Met een swipe vanaf de linkerkant van het scherm open je de favoriete apps-lijst met apps die je zelf aan de balk kunt toevoegen. Via een in-app aankoop heb je ook de mogelijkheid om widgets in die lijst toe te voegen. Een grappig weetje: Glovebox kwam eerder uit dan het nieuwe Ubuntu OS, en beide maken gebruik van de zijwaartse balk waarmee je apps kunt openen. En toegegeven: het werkt echt zeer prettig.

Download: Glovebox (gratis)8. Firefox

Firefox heeft de afgelopen maanden grote sprongen gemaakt met betrekking tot stabiliteit en snelheid. Dat was ook wel nodig, want Firefox fungeerde alsof het een bètaversie was. Door de nieuwe update, die Firefox naar versie 19 boost, worden HTML5-pagina’s sneller ingeladen en weergegeven, vergt de app minder kracht van je toestel en kun je thema’s aan de app toevoegen. Door laatstgenoemde maak je Firefox net een beetje persoonlijker en de verlaagde systeemeisen betekenen dat de app ook op minder krachtige processors draait. Firefox 19 lijkt weer de goede kant op te gaan voor ontwikkelaar Mozilla, om uiteindelijk de concurrentiestrijd met Chrome, Doplhin en Opera aan te gaan.

Download: Firefox (gratis)Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu