De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De beste apps in Google Play Store van week 9 – 2013

Redactie
2 maart 2013, 14:00
5 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 9 – 2013
bad piggies

Android Planet kiest elke week de nieuwste, flink geüpdate en beste Android apps en -games voor je uit en zet ze in een handig rijtje. Deze week onder andere de uitgebreide fotobewerkingsapp Photoshop Touch, een grote update voor Bad Piggies, het uitstekende Pocket Casts en Material en een Android-toestenbord dat helemaal naar eigen wens aan te passen is.

Lees verder na de advertentie.

1. Photoshop Touch

Photoshop heeft na een tabletversie ook een speciale smartphone-editie van Photoshop Touch uitgebracht. Photoshop wordt veelal door professionals gebruikt om foto’s te bewerken of illustraties te maken en kent veel meer toepassingsmogelijkheden dan de gemiddelde fotobewerkingsapp. Zo beschikt Photoshop over de ondersteuning van professionele filters, fotolagen en intense kleuraanpassingen. Daarnaast synchroniseert de app automatisch met Photoshop op je desktop en vice versa, waardoor je altijd snel van apparaat kunt wisselen. De vrij hoge prijs is echter wel een nadeel: vooral als je de nog duurdere tabletversie al hebt aangeschaft.

Download: Photoshop Touch (€ 4,49)2. Bad Piggies

De laatste game van Rovio, Bad Biggies, heeft een flinke update gekregen die 36 nieuwe levels aan de puzzelgame toevoegt. Bad Piggies is voor zowel Android-smartphones als -tablets beschikbaar en biedt na de update 30 nieuwe Flight in the Night levels waar je zo snel (en zo stil mogelijk) met je zelfgebouwde kar de finish moet behalen. Daarnaast zijn er 6 nieuwe Road Hog-levels te spelen waarin je tegen de klok moet racen. Bad Piggies mag dan niet het succes zijn dat Angry Birds nog steeds is, het is – tegen veel verwachtingen in – een enorm sterke en vermakelijke game geworden.

Download: Bad Piggies (gratis)3. Pocket Casts

Podcastsliefhebbers hebben het maar zwaar bij Android, want de kwalitatief hoogstaande podcast-apps heb je in de Google Play Store niet voor het uitzoeken. Daar komt met Pocket Casts, een app om al je podcast-abonnementen te beheren en naar podcasts te luisteren, gelukkig verandering in. Pocket Casts, dat voor zowel Android-smartphones als -tablets is geoptimaliseerd, werkt via RSS-feeds, synchroniseert over al je mobiele toestellen, houdt automatisch smart playlists bij met hetgeen dat jij nog moet luisteren en laat je snel wisselen tussen video (voor wifi) en enkel audio (voor onderweg). Daarnaast biedt de app tevens een handige controlebalk in het notificatiegedeelte van Android waardoor je snel de app kunt bedienen. Pocket Casts heeft wel een prijskaartje, maar komt ook écht pas tot zijn recht als de app op meerdere mobiele toestellen wordt gebruikt. Zijn prijskaartje is ‘ie daarmee dubbel en dwars waard.

Download: Pocket Casts (€ 3,13)4. Bruna Tablisto

Bruna breidt zijn netwerk naar mobiele toestellen uit met de app Tablisto. Als je de app gebruikt, kun je in de online kiosk van Bruna e-boeken, e-tijdschriften of digitale kranten aanschaffen of eigen documenten in ePub- en PDF-formaat lezen. Als je een e-boek via je desktop koopt, wordt deze automatisch naar de app gedownload. Alle aangekochte e-boeken, e-tijdschriften en digitale kranten worden in een soort boekenkast-interface weergegeven en zijn met een druk op het scherm te lezen. Sommige e-tijdschriften bevatten digitale content als film- en muziekfragmenten of geïntegreerde YouTube-video’s, maar je kunt ook heerlijk rustig op de sepia-instelling een boekje lezen.

Download: Bruna Tablisto (gratis)5. Mobile Security & Antivirus van Trend Micro

De horrorverhalen die je over Androidvirussen hoort, zijn veelal gebaseerd op losse aannames. Toch blijft het feit dat er in de Google Play Store echt enkele gevaarlijke apps te vinden zijn. Mobile Security & Antivirus van Trend Micro probeert je hiervoor te beschermen. De gratis editie beschermt je tegen kwaadaardige apps om ze te scannen alvorens je ze installeert. De premium versie van 6,75 euro heeft ook nog een privacyscanner die voor data-stelende apps waarschuwt, veilige browserplugin die kwaadwillende websites voorkomt en een ingebouwde anti-verliesoptie. Met laatstgenoemde kun je snel en veilig je smartphone of tablet weer terug vinden als deze kwijt of gestolen is. En hoewel de gratis versie voor velen meer dan genoeg zal zijn, is het handig dat Trend Micro ook nog een premium versie met meerdere beveiligingsfuncties aanbiedt.

Download: Mobile Security & Antivirus (gratis)6. Adaptxt Keyboard

Een simpel alternatief toestenbord voor Android dat vrijwel compleet aangepast kan worden: daar hebben we nog behoefte aan. Adaptxt Keyboard probeert die hunker voor zowel Android-smartphones als -tablets te stillen met een toetsenbord dat je op vrijwel elke manier kunt aanpassen: van de knoppen en het lettertype tot de achtergrond, kleur en hoogte. Adaptxt Keyboard is onder andere beschikbaar in het Nederlands en heeft een speciale Twitter- en Facebook-integratie waarmee je via een speciale knop direct berichten op beide sociale netwerken plaatst. Neem ook vooral een kijkje bij de (betaalde) add-ons van Adaptxt Keyboard die de app nog veelzijdiger maken.

Download: Adaptxt Keyboard (gratis)7. Material

Material wordt de grote concurrent van apps als Flipboard en Google Currents. Nu nog in de bètafase, maar al zo sterk en krachtig – met een eigen design, nieuwsalgoritme en optimalisatie voor Android-smartphones. Material is een nieuwsdienst die voor jou het nieuws kiest, gebaseerd op jouw interesses. Log met een Facebook- of Twitter-account in en de app doet de rest. Material blijft zich via je sociale kanalen aanpassen aan jouw interesses, maar je kunt ook specifieke onderwerpen selecteren waar jij graag over wilt lezen. Daarnaast is de interface met grote gekleurde blokken echt om van te smullen: Material voelt binnen enkele minuten écht als jouw app.

Download: Material (gratis)8. King’s Empire

Het strategiespel King’s Empire is om van te smullen. Het verhaal is simpel: jij bent de rechtmatige koning van het koningsrijk en je moet de landen weer heroveren om de macht terug te krijgen. Om dat te doen, heb je een groot leger en de steun van het volk nodig. Daarom ben je naast het vechten van grote veldslagen ook bezig om een economie draaiende te houden. Het is uiteindelijk aan jou om de vrede te bewaren. En als je een heel groot leger hebt, probeer dan maar eens andere koninkrijken n ­et aan te vallen om je macht uit te breiden. King’s Empire is zowel offline als online met vrienden te spelen.

Download: King’s Empire (gratis)Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu