De Bibliotheek: overal toegang tot Brabantse bibliotheken

Redactie
3 februari 2011, 19:39
2 min leestijd
De Bibliotheek: overal toegang tot Brabantse bibliotheken

Heb je dat ene geleende boek eigenlijk al naar de bieb teruggebracht? Of denk je erover om het naslagwerk te verlengen? Vanaf vandaag hoef je niet meer met de fiets of de auto naar de bibliotheek, want de Android-applicatie De Bibliotheek regelt alle taken voor je. Nou ja, alles behalve twee taken: boeken lenen en terugbrengen. Daarvoor zul je toch echt zelf een bezoekje moeten brengen aan de bibliotheek. De Bibliotheek ondersteunt op dit moment alleen nog openbare Noord-Brabantse bibliotheken, maar wellicht voegen de ontwikkelaars binnenkort meer bibliotheken toe.

Wat je met De Bibliotheek allemaal kunt? Hieronder een opsomming.

Lees verder na de advertentie.

– Geleend: in één oog opslag is te zien welke materialen geleend zijn en tot wanneer de uitleentermijn loopt. Via pushberichten laat De Bibliotheek bovendien weten wanneer items terggebracht moeten worden.
– Verlengen: met een simpele ´druk op de knop´ kunnen de materialen verlengd worden.
– Zoeken: zoeken kan op basis van titel, auteur, ISBN of met de scannerfunctie.
– Reserveren: de gevonden titel kan direct gereserveerd worden, via de mail bevestigt uw bibliotheek deze reservering.
– Verlanglijst: een interessante titel kan hier opgeslagen worden.
– Bibliotheken: er kan direct contact gemaakt worden met de bibliotheek door te bellen, mailen of zelfs te navigeren.
– Leden: naast de eigen gegevens kunnen ook gegevens van huisgenoten of gezinsleden toegevoegd worden waarvoor dan ook alle functionaliteiten gebruikt kunnen worden.

De applicatie ziet er overzichtelijk uit, maar ik heb de app niet uitgebreid kunnen testen. Ik woon namelijk niet in Noord-Brabant. Woon jij wel in deze provincie en ben jij een trouwe bieb-bezoeker? Geef jouw mening over de applicatie onder dit artikel.

Direct installeren? Ga naar de webversie van de Android Market en klik op ‘Install’. De applicatie wordt dan automatisch op jouw toestel geïnstalleerd. Surf je in de mobiele browser op je Android-telefoon? Klik dan hier om de applicatie rechtstreeks te installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu