Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

DE Pauze: afspreken en koffiedrinken via een Android-app

Redactie
27 september 2011, 12:26
2 min leestijd
DE Pauze: afspreken en koffiedrinken via een Android-app
de-pauze-douwe-egberts

Koffieleverancier Douwe Egberts heeft vandaag een app voor iPhone en Android uitgebracht. Met D“¢E Pauze (dat we vanaf nu kortweg als DE Pauze zullen schrijven) kun je met vrienden afspreken om een kop koffie te dringen. De app is gratis te downloaden en is gekoppeld aan een bijbehorende website, depauze.nl. Bij het opstarten van de app krijg je de gebruikelijke vraag of je push-berichten wilt ontvangen. Het proces bestaat daarna uit vijf stappen: vrienden zoeken via Facebook, vrienden uitnodigen, locatie delen, berichten/notificaties sturen en vervolgens ga je koffiedrinken. De app maakt verplicht gebruik van je Facebook-account, iets wat de laatste tijd bij gebruikers niet zo wordt gewaardeerd. De muziekdienst Spotify riep toevallig vandaag nogal wat negatieve reacties op, omdat ze een Facebook-account verplicht hebben gesteld. Zo ook bij DE Pauze: je bent verplicht om met een Facebook-account vrienden uit te nodigen.

De app is niet alleen bedoeld om af te spreken, maar maakt het ook makkelijker om te zien welke vrienden zullen komen opdagen. Vanuit de app stuur je een uitnodiging naar een groep vrienden, die vervolgens aangeven of ze aanwezig zullen zijn. DE Pauze toont café’s in de buurt, met een optie om ter plaatse in te checken. In essentie is DE Pauze natuurlijk een reclame-app. Je kunt opzoeken welke Douwe Egberts Cafés in de buurt open zijn en welke promoties er op een bepaald moment zijn. In de periode van 26 september t/m 14 oktober geeft Douwe Egberts gebruikers van de app een gratis kop koffie, wanneer ze een afspraak hebben gemaakt via de DE Pauze-app met minimaal twee vrienden. De app is ontwikkeld door IceMobile en is gericht op jongeren; vandaar dat er bij de ontwikkeling een test is uitgevoerd met de doelgroep.

Lees verder na de advertentie.

Helaas lukte het op het moment van schrijven nog niet om vrienden uit te nodigen; simpelweg omdat blijkbaar nog geen enkele Facebook-vriend de app geïnstalleerd heeft.

Downloaden: Douwe Egberts

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu