De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Debat Direct: volg live alle debatten uit de Tweede Kamer

Wouter Nijsen
17 mei 2016, 16:30
2 min leestijd
Debat Direct: volg live alle debatten uit de Tweede Kamer

Debat Direct is een nieuwe app van de Tweede Kamer die gebruikers live naar kamerdebatten laat kijken. De app biedt diverse mogelijkheden en is gratis te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Debatten volgen met Debat Direct

De Tweede Kamer wil het volgen van debatten gemakkelijker en toegankelijker maken met de nieuwe app Debat Direct. De applicatie laat gebruikers live naar de debatten kijken via een stream. In het menu vind je een overzicht van debatten die nu aan de gang zijn, op de planning staan of al zijn geweest. Bij elk gesprek vind je bovenin een afspeelknopje, waarmee je de livestream direct start. Naast algemene informatie wordt ook getoond welke sprekers er zijn, wat de zaalindeling is en welke stukken worden besproken.

In het hamburgermenu vind je bovenin de debatten van vandaag, met daaronder verschillende categorieën om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan financiën, recht, ruimte en infrastructuur of sociale zekerheid. Handig zijn de notificaties, die je laten weten wanneer een debat begint, een bepaalde spreker aan de beurt is of als er een bepaald onderwerp wordt besproken.

Ook belangrijk is second-screen-functie. Wanneer je de optie inschakelt als je op een tv naar een debat kijkt, bepaalt de app via de microfoon van je smartphone welk gesprek je volgt. Dit werkt ook wanneer je je op de publieke tribune bevindt. Heb je een debat gemist, dan vind je in Debat Direct de nodige informatie, al moet je Debat Gemist gebruiken om de discussie terug te kijken.

Debat Direct downloaden

Debat Direct is een fijne app wanneer je geïnteresseerd bent in politiek en is via onderstaande link gratis te downloaden. De kwaliteit van de streams valt wat tegen, en ook is het (nog) niet mogelijk om beelden naar een Chromecast te sturen. De app vereist Android 4.1 of hoger en werkt daarmee op alle recente  Android-apparaten.

Download Debat Direct in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu