Decaf: nog een Nederlandse kanshebber bij ADC2

Redactie
8 november 2009, 15:36
1 min leestijd
Decaf: nog een Nederlandse kanshebber bij ADC2
decaf widget voor android

We hebben een derde applicatie van Nederlandse bodem gevonden, die meedoet aan de Android Developer Challenge 2. De applicatie heet Decaf en is iets lastiger te begrijpen dan iNap en PhotoShoot. Het gaat hier namelijk om een beheerapplicatie voor Amazon EC2 met de naam Decaf. Mede-ontwikkelaar Jurg van Vliet liet weten dat Decaf in de categorie Misc meedingt naar een prijs.

Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) wordt gebruikt voor het hosten van applicaties. Je kunt computertijd ‘huren’ om je applicaties te draaien en het mooie is dat de oplossing schaalbaar is.

Decaf is een Android-applicatie waarmee je in de gaten kunt houden of je server down is, of het CPU-gebruik binnen de perken blijft en waarmee je eventueel de server kunt herstarten.

Lees verder na de advertentie.

De applicatie is ontwikkeld door een team van zes mensen uit Nederland en Argentinië, die in hun vrije tijd (en zelfs op vakantie) eraan hebben gewerkt. Decaf zal het lastig krijgen om tot de top 3 in de categorie Misc door te dringen, want in de lijst staan applicaties die het grote publiek meer zullen aanspreken, zoals aLock, FlyScreen en AnyWidget.

Eerder kon je lezen over de tweede stemronde van ADC2.

decaf

Decaf is ook bij Amazon zelf niet onopgemerkt gebleven, want Amazon CTO Werner Vogels beveelt de applicatie van harte aan:

Mobile access is very important for customers of the Amazon EC2; whether it is just monitoring, running applications or fire up new instances, our customers like to be able to do this from any place at any time. The excellent graphical nature of Decaf means that customers can get a lot of details on their mobile device making it a very useful application.

Meer info: Decaf
Downloaden kan via de website van Decaf.

Categorie: Tools
Spotlights: Amazon, LinkedIn

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's