De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

DeeMe: nieuwe chat-app legt de nadruk op beeld

Gijs Ettes
25 mei 2015, 15:45
1 min leestijd
DeeMe: nieuwe chat-app legt de nadruk op beeld

Het aantal chat-apps in Google Play is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. DeeMe probeert niettemin de gevestigde orde (WhatsApp, Telegram en Hangouts) uit de dagen met een grotere focus op beeld.

Lees verder na de advertentie.

Chatten met beeld

Het idee achter DeeMe is dat je foto’s en video’s naar andere gebruikers stuurt, waarbij met tekst en plaatjes verduidelijkt wat je met het bericht bedoelt. Vanuit de inbox selecteer je een contactpersoon, waarna je een selfie of een normale foto maakt en een stukje tekst (als overlay) toevoegt. Vervolgens kun je het lettertype aanpassen en pictogrammen of extra stukjes tekst plaatsen.

https://www.youtube.com/watch?v=AjZaXV9G08o

De ander kan vervolgens onder jouw bericht, maar op dezelfde foto, een reactie achterlaten. Ook is het mogelijk om de teksten en pictogrammen uit te zetten, zodat je de foto kunt zien. Tot slot laat DeeMe je video’s maken en delen en berichten sturen met eenvoudige gekleurde achtergronden. Dat laatste is wel zo handig als je geen inspiratie hebt voor het maken van foto’s.

DeeMe downloaden

DeeMe wordt op het moment van schrijven goed beoordeeld in Google Play met 4,6 sterren, maar de app is pas tussen de 10.000 en 50.000 keer gedownload. De kans dat je vrienden gebruikmaken van de applicatie is dus relatief klein. Wel heeft DeeMe een prettige interface en is de app vrij van advertenties en in-app aankopen. Om hem te gebruiken heb je minimaal Android 4.0+ en 10MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download DeeMe in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's