De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Garmins nieuwste wearable en app zijn voor je hond

Erwin Vogelaar
9 september 2016, 20:34
2 min leestijd
Garmins nieuwste wearable en app zijn voor je hond

De Garmin Delta Smart is een activity tracker voor je hond. Met de bijhorende app zou je het beestje tevens beter moeten kunnen opvoeden via beloningen en bestraffingen.

Lees verder na de advertentie.

Garmin Delta Smart

Garmin heeft een nieuwe wearable op de markt gezet inclusief bijpassende app. De wearable heet Delta Smart en de app heet Canine. Beide zijn bedoeld voor je hond, om de activiteit van het beestje in de gaten te houden en om te helpen met het opvoeden. In onderstaande video stelt Garmin dat honden natuurlijk niet geboren worden met goede manieren en ze dat dus moeten leren.

Via de app kun je jouw Android-toestel gebruiken om je hond te trainen. Je kunt goed gedrag bevestigen en verkeerd gedrag afkeuren. Je kunt namelijk een trilling, geluidsignaal of een schokje sturen dat door Garmin voorzichtig een “corrigerende stimulatie” genoemd wordt. Deze kan ook automatisch gestuurd worden als de hond ongewenst blaft, om dat gedrag af te leren.

Delta Smart: Raise a Better Pet

Er zijn ook ‘tags’ te koop, die je op plekken kunt plaatsen waar de hond niet mag komen. Via de app is in te stellen hoe de hond gecorrigeerd moet worden als deze toch in de buurt van die tag komt. Daarnaast kun je ook in de app zien hoe lang het beest heeft bewogen en hoe intensief deze beweging was.

Garmin krijgt de nodige kritiek op de Delta Smart, onder andere op Twitter. Hondenliefhebbers zijn namelijk niet blij met de manier waarop honden bestraft worden met de wearable en roepen winkels op om het product niet te verkopen. De Delta Smart is voor 149,99 euro verkrijgbaar in de webshop van Garmin. Een tag kost 49,99 euro.

Canine downloaden

De Canine-app kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 27MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.4 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu