Deze unieke puzzelgame zit vol met eenden, geweren en stenen

Gunbrick is een geestige, vreemde en vrij unieke puzzelgame voor Android, waarin het draait om eenden, geweren en stenen. En die combinatie bevalt enorm.

Wat is Gunbrick?

In Gunbrick speel je een eend die een zogeheten Gunbrick bestuurt. Dat is een vierkante steen met aan de ene kant een geweer, en aan de andere kant een schild. Je kunt de game maar op twee manieren besturen: door te swipen om het blok naar links of rechts te bewegen, en erop te drukken om het pistool af te vuren. Dat is het. En die minimalistische benadering werkt enorm fijn.

gunbrick2

Door de ongewone vorm en besturing van de Gunbrick, is het noodzakelijk dat je jouw hersenen gebruikt bij het oplossen van puzzels. Het is niet zomaar alles kapot schieten om een level te halen, maar je moet goed nadenken over hoe je de kubus gebruikt en op welke momenten je moeit bewegen of schieten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Naast de gave retro graphics biedt de game ook “epische bossfights“, een toffe soundtrack van de componist die ook voor  Ridiculous Fishing en Super Crate box de muziek componeerde en geen vreemde in-app-aankopen. Laatstgenoemde komt omdat de game 2,50 euro kost.

Gunbrick in beeld

Download de game voor Android

Gunbrick is  voor 2,50 euro  te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.

Download Gunbrick in Google Play  (2,50 euro)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.