De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

DigiD-app kan nu je identiteitsbewijs controleren via nfc

Erwin Vogelaar
1 november 2017, 20:23
2 min leestijd
DigiD-app kan nu je identiteitsbewijs controleren via nfc

Heeft je Android-toestel een nfc-chip, dan kun je met de DigiD-update vanaf nu je identiteitsbewijs controleren via de app.

Lees verder na de advertentie.

DigiD-update met identiteitsbewijscontrole

Via DigiD bevestig je jouw identiteit bij verschillende origanisaties. Eerder dit jaar werd er een DigiD-app uitgebracht, waarmee het mogelijk is om in te loggen zonder dat je een wachtwoord nodig hebt. Deze app heeft nu een update gekregen, waardoor je ook jouw identiteitsbewijs laat controleren via je Android-toestel.

Om van deze functie gebruik te maken heb je een toestel met Android 4.4 of hoger nodig en moet het toestel bezitten over een nfc-chip. De app controleert via deze chip eenmalig je identiteitskaart, paspoort of rijbewijs dat is uitgegeven na 14 november 2014. DigiD slaat de gegevens niet op, maar registreert alleen dat de controle juist is uitgevoerd.

digid-update

Er zijn organisaties die de extra zekerheid van een identiteitsbewijscontrole vereisen om in te kunnen loggen. Door de smartphone, zodra de app daar om vraagt, op het identiteitsbewijs te leggen wordt deze gecontroleerd en ben je direct klaar.

Nut van de app

De DigiD-app vervangt het wachtwoord met een pincode. Het idee is dat je bij het inloggen je gebruikersnaam invoert en vervolgen met de DigiD-app de qr-code in beeld scant. Vervolgens voer je jouw eerder ingestelde pincode in.

Zo zorg je ervoor dat niemand zomaar kan inloggen bij jouw DigiD zonder jouw smartphone. Hoewel dit vergelijkbaar is met het ontvangen van sms-codes tijdens het inloggen, is de app veiliger. Sms’jes zijn namelijk op verschillende manieren te onderscheppen. We leggen hier uit hoe je de app activeert zodat je aan de slag kunt.

DigiD downloaden

De nieuwe DigiD-app downloaden doe je via onderstaande link in de Play Store. In de recensies van de app blijken verschillende gebruikers met deze update wel tegen problemen aan te lopen, maar niet iedereen heeft er last van.

Download DigiD in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu