De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 5 experimentele Digitaal Welzijn-apps van Google

Colin Baak
23 oktober 2019, 16:49
3 min leestijd
Dit zijn de 5 experimentele Digitaal Welzijn-apps van Google

Google is hard bezig met de strijd tegen smartphoneverslaving. Het bedrijf heeft nu vijf nieuwe experimentele Digitaal Welzijn-apps uitgebracht. Android Planet heeft deze voor je op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

Digitaal Welzijn-apps van Google

Sinds Android 9.0 (Pie) kun je gebruikmaken van Digitaal Welzijn. Dat zorgt voor meer balans tussen het gebruik van je telefoon en het ‘echte leven’. Het centrale punt is het dashboard, waar je allerlei interessante info ziet. Alles over het tegengaan van smartphoneverslaving lees je in onze uitgebreide review van Digital Wellbeing.

Google werkt constant aan het verbeteren van functies of toevoegen van nieuwigheden. Nu heeft het bedrijf vijf experimentele apps online gezet, waardoor je je nog bewuster wordt van je smartphonegebruik. Je kunt de applicaties los installeren, want Digitaal Welzijn zelf hoeft niet op je toestel te staan.

1. Unlock Clock

Unlock Clock is een live achtergrond die laat zien hoe vaak jij je toestel hebt ontgrendeld. Kwestie van downloaden en instellen. De teller begint uiteraard op nul, maar loopt al snel op. Zo wordt je je al snel bewust van de hoeveelheid ontgrendelingen, precies wat Google wil.

Download Unlock Clock in de Play Store (gratis)

2. Post Box

Post Box zorgt ervoor dat je volledig gefocust blijft op de taken die je moet uitvoeren. De app zorgt er namelijk voor dat je niet meer gestoord wordt door notificaties. Al deze meldingen worden namelijk gebundeld.

Vervolgens kun je instellen op welk tijdstip je al deze notificaties te zien wil krijgen. Je kunt hierbij zelf de tijd kiezen, waarbij je maximaal vier momenten per dag kunt instellen. Kun je jezelf toch niet bedwingen, dan kun je altijd kiezen om toch je notificaties direct te zien.

Download Post Box in de Play Store (gratis)

3. We Flip

Niets is zo vervelend als met je vrienden een drankje willen doen in een café, terwijl iedereen alleen maar oog heeft voor zijn of haar smartphone. Je kunt bijvoorbeeld alle telefoons op een stapel leggen en daarover iets afspreken. De eerste die toch zijn of haar smartphone pakt, mag bijvoorbeeld mooi een rondje betalen.

We Flip biedt hetzelfde principe, maar dan in app-vorm. De applicatie moet op iedere telefoon worden geïnstalleerd. Vervolgens wordt er gedetecteerd wie er allemaal meedoen en kan ‘het spel’ beginnen. Als iemand toch zijn telefoon pakt, is de sessie voorbij; tijd voor dat gratis drankje!

Download We Flip in de Play Store (gratis)

4. Desert Island

Desert Island is een launcher, waarbij je maximaal zeven applicaties kunt vastpinnen op je homescreen. Andere apps en games zijn via het palmboompje rechtsboven wel in te zien en op te starten. Voor de rest zie je alleen nog de datum en tijd; heerlijk rustig dus.

Om de 24 uur krijg je een overzicht voorgeschoteld. Daarin kun je precies zien hoe goed je focus was en hoe vaak je één van de zeven apps hebt geopend. Ook check je direct of je juist nog andere apps en games hebt geopend.

Download Desert Island in de Play Store (gratis)

5. Morph

Morph is ook een launcher, maar heeft een andere opzet dan Desert Island. Met Morph kun je verschillende modi instellen, bijvoorbeeld voor werk, sport of vakantie. Daaraan link je weer de nodige applicaties.

Zo staat je homescreen niet vol met social media, games of tig chat-apps en blijf je gefocust. Per modus stel je een timer in, maar welke opties je kunt gebruiken ligt ook aan je locatie. Tot slot worden alleen notificaties getoond van de apps die je mag gebruiken in die modus.

Download Morph in de Play Store (gratis)

Meer nieuws lezen over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu