De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Digitaal Welzijn-bèta krijgt handige Focus-modus: zo werkt het

Wouter Nijsen
22 augustus 2019, 13:03
2 min leestijd
Digitaal Welzijn-bèta krijgt handige Focus-modus: zo werkt het

Gebruikers van Digitaal Welzijn kunnen aan de slag met een fijne nieuwe feature. De Focus-modus laat je afleidende apps ‘pauzeren’, zodat jij je beter kunt concentreren op je werk of studie. Dit is hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Focus-modus helpt je concentreren

De Focus-modus werd eerder dit jaar tijdens I/O 2019 door Google aangekondigd en is nu beschikbaar in de bèta van Digitaal Welzijn. Als je de nieuwste update van de testversie hebt geïnstalleerd, zie je de Focus-modus vanzelf verschijnen onder ‘Telefoongebruik beperken’.

Vervolgens kun je de apps kiezen die je wil pauzeren als je de Focus-modus gebruikt. In de lijst staan de apps die jij het meest gebruikt automatisch bovenaan, en als je afleidende applicaties hebt geselecteerd, kun je met de knop bovenin de Focus-modus inschakelen.

Als de feature aan staat, worden de icoontjes van de applicaties grijs gemaakt op je homescreen en in het applicatie-overzicht. Tik je alsnog op een app, dan krijg je een melding dat ‘ie is gepauzeerd en je ‘m niet kunt gebruiken. Het is pas mogelijk om de afleidende apps weer te starten zodra je de Focus-modus uitschakelt. Ook notificaties van de geselecteerde apps worden verborgen totdat de feature uit staat.

Het is ook mogelijk om de Focus-modus toe te voegen aan het snelle instellingen-paneel van je Android-smartphone. Hierdoor kun je altijd de feature activeren zonder dat je de instellingen van Digitaal Welzijn hoeft in te duiken. Dat is handig als jij je even goed wil focussen op bijvoorbeeld werk of school, en niet gestoord wil worden door berichtjes, notificaties van e-mails of andere meldingen.

Heb je geen Digitaal Welzijn op je telefoon? Check ook deze alternatieven!

Gebruik de bèta van Digitaal Welzijn

Om de Focus-modus te gebruiken, moet je eerst de testversie van Digitaal Welzijn op je Android-smartphone installeren. Dit doe je door je via onderstaande link in te schrijven voor het bètaprogramma, waarna je automatisch een update ontvangt.

Het is ook mogelijk om het apk-bestand van de testversie handmatig te downloaden. Hoe je dit doet, lees je in onze tip over het installeren van apk-bestanden.

Meld je aan voor de Digitaal Welzijn-bèta in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu