Dit zijn de 6 leukste digitale bordspellen in de Play Store

Colin Baak
13 september 2023, 17:00
3 min leestijd
Dit zijn de 6 leukste digitale bordspellen in de Play Store

Heerlijk een bordspel spelen is natuurlijk fijn, maar dat kan niet altijd fysiek. In de Play Store zijn ook veel goede digitale bordspellen te vinden. Android Planet zet de leukste voor je op een rijtje.

Digitale bordspellen: de leukste zes op een rij

Geen zin om weer te Rummikub uit de kast te pakken om te spelen met het gezin, je huisgenoten of geliefde? Of ga je op vakantie, maar is zo’n groot bordspel niet zo handig om mee te nemen? Bekijk dan onderstaande suggesties van digitale bordspellen die in de Play Store te vinden zijn. Met deze games kun je veelal offline, lokaal en online spelen; voor ieder wat wils dus.

1. Ticket to Ride

Ticket to Ride

Ticket to Ride is gebaseerd op het gelijknamige bordspel. De bedoeling is dat je zo veel mogelijk treinroutes bouwt. Dat doe je door kaarten te verzamelen en de treinroutes op het speelbord weg te leggen.

Gebruikers mogen steeds maar een klein stukje rails claimen, dus je moet het tactisch spelen. Ook kun je elkaar dwarsbomen door routes van je tegenstanders over te nemen. Hoe langer de route, des te meer punten je krijgt.

Ticket to Ride

Twin Sails Interactive

€ 6,99 via Google Play

2. Monopoly

Monopoly

Ook Monopoly is te vinden in de Play Store, voor veel mensen het favoriete bordspel van vroeger. Straten kopen, onderhandelen en hotels bouwen: word de beste zakenman of -vrouw in deze klassieker.

Via de app speel je ‘gewoon’ op een 3D-bord met de pionnen die je gewend bent. De game kent verschillende modi, waardoor je het offline en online kunt spelen. Zo kun je op een afstand toch even uit de echte wereld ontsnappen om te bouwen aan jouw vastgoed-imperium.

MONOPOLY

Marmalade Game Studio

€ 3,99 via Google Play

3. Carcassonne

Carcassonne

Van dezelfde ontwikkelaar als Ticket to Ride is er het bekende Carcassonne. Ook deze game is visueel erg aantrekkelijk om te spelen op een smartphone of tablet. Je kunt het basisspel spelen, maar ook kiezen voor allerlei (betaalde) uitbreidingen.

Je kunt een lokale game starten, waarbij iedereen op zijn eigen apparaat speelt, maar het toestel ook doorgeven. Daarnaast zijn er uitgebreide online-mogelijkheden, kun je allerlei opdrachten voltooien en is het net als het echte bordspel ouderwets genieten om te spelen.

Carcassonne: Tiles & Tactics

Twin Sails Interactive

€ 4,99 via Google Play

4. Risk

Risk

In de officiële Risk-game speel je online tegen zowel vrienden als vreemden. De regels zijn precies hetzelfde als het bekende bordspel: jij probeert zoveel mogelijk van de wereld te veroveren. Het klassieke spel is gratis, andere uitbreidingen en variaties kosten je wel geld. Geen tegenstanders in de buurt? Het is ook mogelijk om in je eentje te spelen.

RISK: Global Domination

SMG Studio

Gratis via Google Play

5. Catan Universe

Catan

Het bekende Catan spel is er ook voor je smartphone of tablet. Hiermee speel je het originele bordspel, het kaartspel of één van de uitbreidingen van deze klassieker. Het is in principe een 3D-animatie van het bordspel.

Je ziet dus ook kaartjes op tafel liggen en je moet kleine dorpjes en straten op het bord plaatsen. Aan jou de taak om zo goed mogelijk te onderhandelen, te bouwen en zo de meeste punten te verzamelen.

Catan Universe

USM

Gratis via Google Play

6. Cluedo

Cluedo

Ontpop je tot een echte detective in de klassieker Cluedo. Kom erachter wie een moord pleegde, waar en met welk moordwapen. Op je notitieblokje zet je kruisjes, vinkjes of vraagtekens als je een aanwijzing opvangt. Ook dit spel speel je online tegen vrienden of onbekenden.

Cluedo: Classic Edition

Marmalade Game Studio

€ 3,99 via Google Play

Heb je meer tips voor digitale bordspellen? Laat het ons en andere Android Planet-lezers weten in de comments onder dit artikel.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu