De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Met Dingless maak je Android-notificaties een stukje slimmer

Thomas Haenen
20 januari 2017, 16:55
2 min leestijd
Met Dingless maak je Android-notificaties een stukje slimmer

Zit je in een druk WhatsApp-gesprek of krijg je talloze mails binnen, dan kun je soms helemaal gek worden van al die binnenkomende notificaties. Dingless geeft je wat controle terug.

Lees verder na de advertentie.

Dingless voor Android

Notificaties zijn één van de belangrijkste onderdelen van elke smartphone. Toch kan het regelmatig gebeuren dat ze wat overweldigend zijn, omdat de berichten maar blijven binnenstromen. Vaak heb je dan maar één optie: het toestel volledig op stil zetten, of specifieke apps uitsluiten van notificaties.

Dat is echter minder handig als je het aantal notificaties vooral wil terugdringen, in plaats van ze volledig stop te zetten. Daarvoor is er nu Dingless, een app die je verregaande controle over je notificaties biedt.

Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je telefoon niet trilt of geen geluid maakt voor elke notificatie die binnenkomt terwijl je toestel aan staat. Immers, als je toestel in gebruik is zie je zelf ook wel wat er binnenkomt, dan heb je geen extra geluiden en trillingen nodig. Zodra je toestel op stand-by staat, zijn de extra opties weer terug.

Ook kun je instellen dat een app slechts één keer in de zoveel minuten een notificatie met geluid mag versturen. Zit je in een zeer actief WhatsApp-gesprek, dan heb je geen zin om continu te overvallen worden met notificaties. Zo kies je er bijvoorbeeld voor dat WhatsApp slechts één keer in de tien minuten geluid mag maken.

Dingless vereist wel verschillende permissies om goed te kunnen functioneren. Zo moet de app onder andere je notificaties kunnen inzien. Dat is vrij logisch voor een applicatie als deze, maar wel iets om rekening mee te houden bij de installatie.

Dingless downloaden voor Android

Dingles downloaden kan via onderstaande link. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.3 of nieuwer.

Download Dingless in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu