Gemakkelijk documenten op je Android beheren met Docady

Wouter Nijsen
9 maart 2016, 19:15
1 min leestijd
Gemakkelijk documenten op je Android beheren met Docady

Docady is een nieuwe Android-app die is bedoeld om belangrijke documenten te beheren. Die kunnen lokaal opgeslagen zijn, maar ook uit een clouddienst worden gehaald.

Lees verder na de advertentie.

Documenten beheren  en meer

Er staan veel apps in Google Play waarmee je je documenten kunt beheren en bewerken. Wat dat betreft doet Docady  weinig nieuws, maar de app is erg fijn in gebruik en heeft enkele handige functies. Wanneer je de applicatie opstart en een account aanmaakt, kom je terecht in het hoofdmenu om diensten te koppelen. Op het moment van schrijven worden Dropbox, Gmail en Google Drive ondersteund, al moeten Evernote, Outlook en Yahoo hier later  nog bij komen.

Zodra je een dienst aan Docady hebt gekoppeld, zoekt de app automatisch naar belangrijke bestanden om te verzamelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een digitale versie van je identiteitskaart, rijbewijs of een toegangsbewijs voor  een evenement. De app  scant de documenten en geeft je een reminder als je binnenkort vervallen.

Handig is dat documenten omgezet kunnen  worden naar een jpeg- of pdf-bestand, zodat  ze gemakkelijker te delen zijn. Ook geeft Docady je de optie om bestanden die je via e-mail ontvangt direct in de app te openen. Dit werkt sneller en scheelt de applicatie zoekwerk. Tot slot willen we de DocIt-functie noemen, waarmee je met een swipe naar links of rechts kunt aangeven of de applicatie  een document mag opslaan of niet.

Download de app

Docady staat gratis in Google Play en is via onderstaande link te downloaden. De app vraagt  om 29MB aan vrije opslagruimte en Android 4.1+ voor de installatie.

Download Docady in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's