Dolphin Browser voor Android: sociaal, slim en snel

Redactie
29 september 2009, 13:16
2 min leestijd
Dolphin Browser voor Android: sociaal, slim en snel
dolphin browser

Er is een gloednieuwe browser voor Android verschenen, die het logo een beetje heeft afgekeken van Firefox: een wereldbol met een oranje dolfijn. De insteek is toch iets anders: dit is een sociale browser, die slim én snel is. Dat houdt het volgende in: de sociale component houdt in dat je de inhoud van een webpagina kunt uitwisselen met vrienden en de rest van de wereld via Twitter, Del.icio.us en SMS (helaas nog niet via Facebook). Je kunt commentaar geven op webpagina’s die je bezoekt en kijken wie er op hetzelfde moment ook de webpagina aan het bekijken zijn.

De dagelijks meest populaire websites krijg je in beeld, zodat je weet wat er speelt en wat andere mensen lezen. Ook zie je wat jouw vrienden uitwisselen en bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Dolphin windows

Slim is de browser ook: er is een slimme adresbalk met auto-aanvulling, zodat je minder hoeft te typen. De suggesties komen niet alleen uit je bookmarks en historie, maar ook uit de lijst met populairste sites en Del.icio.us. Er is een geïntegreerd Google-zoekvak aanwezig en RSS-feeds worden automatisch herkend. Je kunt je vanuit de browser meteen abonneren op RSS-feeds, die dan worden toegevoegd aan Google Reader. Links naar pagina’s kun je opslaan, zodat je de webpagina later kunt lezen. Automatisch synchroniseren met Google-bookmarks kan ook.

En hoe zit het met snel, de derde belangrijke eigenschap van Dolphin? Je hoeft maar één actie te nemen om veelgebruikte acties uit te voeren. Alle acties zijn op het bovenste interactieniveau te zien. Er is een startpagina met een zijbalk die toegang geeft tot je meestbezochte pagina’s, bookmarks, Google-diensten en dingen die je later wilt lezen. En je kunt natuurlijk ook tussen openstaande tabbladen wisselen met een vingerbeweging. De snelle toegang tot Google-diensten zorgt ervoor dat je Google-zoeken, Gmail, Maps, Google Talk en News steeds bij de hand hebt.

Meer weten? Onderstaande video geeft meer informatie:

Meer informatie is te vinden op de officiële website: Dolphin Browser

Downloaden: zoek op ‘dolphin’ in de Android Market of gebruik onderstaande QR-code. Dolphin is gratis te installeren.

Categorie: Communicatie
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's