Dit is de eerste game voor Facebook Messenger
Wouter Nijsen
Doodle Draw

Doodle Draw

Gratis

Onze score

7

Vandaag is de eerste game die je vanuit Facebook Messenger kunt spelen, verschenen. Doodle Draw is een soort woordspelletje dat werkt met tekeningen die je moet maken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Doodle Draw

Enige tijd geleden werd bekend dat Facebook haar Messenger-app gaat uitbreiden als gameplatform, en daar is vandaag het eerste spelletje voor verschenen, in de vorm van Doodle Draw. Doodle Draw lijkt een beetje op Draw Something en brengt deze gameplay nu naar Facebook Messenger. De game is gratis te spelen.

Je speelt met vrienden en tekent eerst iets op het scherm, waarna de ander moet raden wat je precies op het scherm hebt getoverd. Dat werkt aan de hand van letters. Doodle Draw is in Facebook Messenger te activeren door de game eerst te downloaden met het nieuwe knopje rechtsonder (vierkantje met drie puntjes) en `m vervolgens op te starten. Hierna kun je direct beginnen met spelen.

Facebook Messenger als gameplatform

Iets minder dan een maand geleden kondigde Facebook aan met diverse ontwikkelaars in gesprek te zijn om spelletjes naar Messenger te brengen. Dat is niet zo gek, want de chat-app is op Android ontzettend populair en bereikte vandaag de mijlpaal van één miljard downloads. Vorig jaar werd de chat-app losgetrokken van de standaard Facebook-app voor mobiele apparaten.

Facebook introduceerde al eerder ‘normale’  apps voor Messenger. Voorbeelden hiervan zijn Giphy, waarmee je gemakkelijk gifjes naar anderen stuurt, en de bekende meme-app Memes. Met het implementeren van games hoopt Facebook dat meer mensen van de nieuwe applicaties gebruik gaan maken.

Doodle Draw voor Facebook Messenger downloaden

Doodle Draw is nu verkrijgbaar in Google Play en te proberen in Facebook Messenger. Het spelletje is 4MB groot en vereist Android 4.0 of hoger voor de installatie. Downloaden kan via de link hieronder.

Download Doodle Draw in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.