Doodle Grub – Twisted Snake: vermakelijke nieuwe variant op bekend game-thema

Wouter Nijsen
28 juni 2011, 19:50
2 min leestijd
Doodle Grub – Twisted Snake: vermakelijke nieuwe variant op bekend game-thema
Doodle Grub_Android

Snake is een grappig spelletje dat bekend is geworden doordat Nokia het standaard op talrijke toestellen leverde. De basis van het spel is altijd gelijk gebleven, alleen het uiterlijk van Snake veranderde in de loop der jaren. Een nieuwe variant op het Snake-thema is de game Doodle Grub die nu beschikbaar is voor Android. Ook hier draait alles om een worm die op jacht is naar appels. Maar waar je in de oorspronkelijke versie van Snake vooral moest uitkijken dat je niet met het steeds langer wordende lijf van het wormpje in de knoop kwam heeft Doodle Grub wat anders in petto.

Lees verder na de advertentie.

De besturing van Doodle Grub is gekoppeld aan de bewegings-sensoren van je Android-telefoon. Je vind op het scherm dus geen knoppen om de worm van richting te laten veranderen, sturen doe je door je toestel in de gewenste richting te kantelen. Ook in Doodle Grub wordt de worm steeds langer naarmate je meer appels eet waardoor het manoeuvreren lastiger steeds lastiger wordt. En manoeuvreren moet je, aangezien er egels rondlopen die het op je wormpje hebben voorzien. De snelheid van het wormpje verandert al naar gelang je je Android-telefoon meer of minder kantelt. Gelukkig kun je de egels vernietigen nadat je een lieveheersbeestje hebt opgegeten. Maar pas op, de effecten van deze snack duren maar kort en voordat je het weet wordt je verslonden door de egel die je net wilde aanvallen. Wanneer je met een deel van het lichaam van je wormpje in aanraking komt met een egel zal er een stukje van het lijfje afbrokkelen. Wanneer dat deel te groot is, of wanneer je met de voorkant van je wormpje een egel treft, is het “game over”. Doodle Grub kent weinig instellingen. Je kunt de geluidseffecten aan, of uit, zetten en je kunt de gevoeligheid van de bewegings-sensoren instellen. Er is een koppeling met OpenFeint voor het uploaden van je score en je kunt je prestaties delen via email, Facebook en Twitter.

De graphics in Doodle Grub zijn van de hand van de Franse illustrator Laurel en zien er mooi uit. Er zijn verschillende geluidseffecten in de game aanwezig, maar helaas ontbreekt een passende soundtrack waardoor Doodle Grub tijdens het spelen wel een beetje stil is. Doodle Grub is een vermakelijke variant op het bekende Snake-thema en zeker een aanrader voor wie op zoek is naar een hernieuwde kennismaking met deze game-klassieker. Downloaden kan gratis in de Android Market of door de QR-code te scannen. Er is overigens ook een versie beschikbaar voor iPhone en iPad die al 1,5 miljoen keer is gedownload zodat je via OpenFeint je scores met die van je iOS vrienden kunt vergelijken.

Via: Persbericht

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu