De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Legendarische eerste DOOM-game gratis te downloaden voor Android

Redactie
31 december 2013, 12:13
1 min leestijd
Legendarische eerste DOOM-game gratis te downloaden voor Android
DOOM Android

De DOOM Android-versie van de originele game is in Google Play te downloaden. Er is al een enkele port van de game voor Googles mobiele besturingssysteem te downloaden, maar Original DOOM wil ter ere van de twintigste verjaardag van DOOM de originele game gratis naar Android brengen.

“Waarom zou je andere versies downloaden als je de echte, originele gameplay kunt krijgen”, vraagt de ontwikkelaar zich af. “Je kunt nu de echte DOOM-ervaring krijgen en vechten tegen alle demonen van de hel – net zoals je vroeg deed!”

Lees verder na de advertentie.

DOOM Android

DOOM Android

In DOOM knal je demonen af. Heel veel demonen. Een wetenschappelijk experiment heeft per ongeluk de poorten naar de hel geopend en aan jou de taak om al die beesten weer terug te sturen naar waar ze vandaan kwamen. Je hebt een arsenaal aan wapens, van een boksbeugel tot een shotgun en zelfs een plasmageweer.

De game behoudt de standaard besturing en maakt het mogelijk om sessies op te slaan, en te besturingen middels de on-screen-knoppen. De DOOM Android-versie vergt daarbij weinig van je Android-toestel omdat de graphics vrij low-res zijn. Logisch: de game is twintig jaar oud. DOOM wordt echter wel gezien als één van de belangrijkste first-person shooters in de historie van games.

De DOOM Android-versie is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0 (Ice Cream Sandwich) en hoger.

Download: Original DOOM (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu