Dots: verslavend puzzelspel dat je punten laat verbinden

Gijs Ettes
15 augustus 2013, 18:30
1 min leestijd
Dots: verslavend puzzelspel dat je punten laat verbinden
dots

Dots is een simpel doch verslavend puzzelspel dat draait om het verbindingen van punten. De Android-game is de afgelopen weken erg populair geworden.

Het spel start al op met een quote die alles wat Dots omhelst al prima beschrijft: “Eventually, everything connects.” Daarna krijg je de uitdagende taak om twee punten met elkaar te verbinden. Na een korte tutorial kun je eindelijk met de echte game aan de slag, en die is erg verslavend.

Lees verder na de advertentie.

In Dots krijg je namelijk 60 seconden om zoveel mogelijk van die verbindingen te maken. Het onderscheid tussen die verbindingen wordt gemaakt met kleurtjes. Blauwe dots zijn aan elkaar te verbinden, groene met groen. Streep je er een paar weg, dan verschijnen er weer nieuwe op die kortstondig lege punten. Het is aan jou om zoveel mogelijk punten te scoren in die ene minuut.

De game doet daarom erg denken aan klassiekers als Bejeweled, maar gelukkig ziet Dots er een stuk strakker uit. Het spel is namelijk vrijwel volledig wit en tijdens het spelen zijn de gekleurde dots en de lijnen die je creëert bijkans de enige gekleurde elementen die je ziet op het scherm. Dat oogt lekker rustig.

Iedere dot die je verdient, is overigens uit te geven aan speciale power-ups. Met de Time Stop kun je de tijd even stoppen, de Shrinker zorgt ervoor dat er flink wat dots verschijnen die je mogelijk dwarszitten en met de Expander kun je alle dots van een bepaalde kleur in een klap laten verdwijnen.

De app heeft donderdag een fijne update gehad, een mooie kans om hem even te proberen dus!

Download: Dots: A Game About Connecting (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu