Video: klassiek knokspel Double Dragon later dit jaar naar Android

Double DragonLater dit jaar zal knokspel Double Dragon zijn opwachting maken op Android en iOS, zo heeft DotEmu bekendgemaakt. De ontwikkelaar brengt op korte termijn Double Dragon Trilogy uit, een compilatie bestaande uit Double Dragon, Double Dragon 2: The Revenge en Double Dragon 3: The Rosetta Stone.

De games zijn een directe overzetting van de arcadeversie, maar dan met virtuele knoppen om de broers Billy en Jimmy te besturen. Zij gaan de strijd aan met de Black Shadows Gang om de gekidnapte vriendin van Billy te redden.

Double Dragon aangepast voor de 21e eeuw

Double Dragon Trilogy zal twee gamemodi bevatten: Arcade en Story. Bij eerstgenoemde modus is het de bedoeling Double Dragon van het begin tot het einde te spelen om zo een topscore te behalen. Story draait om het vrijspelen van nieuwe levels en legt de nadruk op het behalen van achievements.

De besturing en de moeilijkheidsgraad zijn volledig aanpasbaar. Zo is het spel makkelijker gemaakt voor mobiele gamers, al kun je ook aan de slag met de uitdagende Expert-stand. Fijne toevoegingen zijn verder dat je kunt kiezen tussen de originele (8-bit) of vernieuwde soundtrack en dat je via bluetooth samen met een vriend kunt spelen. Dankzij de bluetooth-ondersteuning is het ook mogelijk een controller te koppelen met de game.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.