DoubleTwist geeft de Android Market een gelikte iTunes-interface

Redactie
31 maart 2010, 13:56
3 min leestijd
DoubleTwist geeft de Android Market een gelikte iTunes-interface
doubletwist

DoubleTwist gaat zorgen dat de Android Market er net zo gelikt uitziet als Apple’s iTunes. In de nieuwste versie kun je de Android Market raadplegen in Apple-stijl. Een van de klachten over Android is dat het er grafisch lang niet zo flitsend uitziet als Apple’s iTunes. iTunes is een digitale snoepwinkel met mooie screenshots van applicaties en een strak doorgevoerde stijl met veel grafische mooimakerij. Tel daar de dure reclamecampagnes van Apple bij op en je snapt dat Android-ontwikkelaars en -toestelmakers veel harder hun best moeten doen om Android aantrekkelijk te maken. Bij Android moesten we het lange tijd doen met een Android Market waar niet eens screenshots van applicaties te zien waren. De beschrijvingen van applicaties zijn beperkt tot een paar regels, zodat je zelf maar moet uitzoeken of een applicatie je aanspreekt. DoubleTwist gaat daar nu iets aan doen: zij hebben een iTunes-achtige interface gemaakt waarmee je de Android Market kunt doorbladeren.

DoubleTwist is al een langer bestaande applicatie (we hebben er al eens eerder over geschreven), waarmee je je muziek, foto’s en films in iTunes-stijl kunt beheren. De nieuwste toevoeging is het beheren van applicaties. In de Mac-versie is de Android Market al aanwezig, in de Windows-versie zal deze binnenkort worden toegevoegd. Er is ook een webversie van de software, te vinden op apps.doubletwist.com.

Lees verder na de advertentie.

doubletwist interface

Er waren al alternatieven, zoals Androlib en Cyrket, maar die zien er qua design uit alsof ze in 2001 zijn gemaakt. Google heeft zelf ook een officiële website voor de Android Market, maar die laat maar een paar Android-applicaties zien en ook die ziet er niet zo fraai uit. Bij Google kun je niet eens zoeken en is de lijst verre van compleet.

Via DoubleTwist kun je de lijst met top featured, betaalde en gratis applicaties in de Android Market bekijken. Je kunt zoeken, een screenshot en een omschrijving bekijken (al is die nog steeds zo beknopt dat je er weinig aan hebt). Ook heeft DoubleTwist de reviews op dezelfde manier weergegeven als in iTunes. Een nadeel van DoubleTwist is dat er geen categorie-indeling is, zodat games en productiviteitsapplicaties gewoon door elkaar staan.

doubletwist treintijden

De vergelijking met iTunes gaat ook mank als je de applicaties wil downloaden en synchroniseren. Dat kan helaas niet. DoubleTwist toont bij elke applicatie een QR-code, zodat je de applicatie uiteindelijk toch nog makkelijk kunt installeren. Een derde bezwaar is dat je ook bij deze software niet meteen kunt zien of een applicatie voor jouw toestel geschikt is en of ‘ie wel in de Nederlandse Android Market te vinden is.

Ik heb de nieuwe versie van DoubleTwist meteen even uitgeprobeerd. Na het installeren van de software moet je een account aanmaken en deze activeren via een e-mailtje. Vervolgens verschijnt de interface, waarbij als eerste podcasts worden getoond (de verbeterde podcast-directory is ook een van de nieuwe functies in de laatste update). Je kan bladeren door de lijst met featured, betaalde en gratis apps, maar je kunt bijvoorbeeld niet op de categorie Travel klikken om nog meer reisapplicaties te zien. Tik je echter ‘Travel’ als zoekterm in, dan krijg je wel alle applicaties te zien in de categorie Travel, plus de applicaties waarbij ‘travel’ in de titel of omschrijving staat. Zoek je naar ‘treintijden’, ‘nu.nl’, ‘teletekst’ of ‘volkskrant’ dan krijg je alle applicaties te zien waarin deze woorden voorkomen. Dat werkt prima en omdat je de waarderingen en reviews meteen ziet staan kun je de slechte apps meteen overslaan.

doubletwist zoeken

Grafisch ziet DoubleTwist er prima uit. Er zijn veel elementen van Apple afgekeken, maar dat is wat mij betreft niet erg. Veel mensen zullen iTunes al gewend zijn en vinden daardoor sneller hun weg in DoubleTwist. Downloaden kan op doubletwist.com.

DoubleTwist mede-oprichter Monique Farantzos heeft aan TechCrunch laten weten dat ze van plan zijn om rond de zomer over-the-air downloads aan te bieden. Je kunt dan een app naar je toestel laten sturen, zonder dat je de QR-code hoeft te scannen. ook heeft DoubleTwist contact met Google opgenomen voor een betere integratie.

Categorie: Tools
Spotlights: Android, iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's