De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Down: dates scoren met je Facebook-vrienden

Gijs Ettes
3 december 2013, 19:28
1 min leestijd
Down: dates scoren met je Facebook-vrienden
Down Android app

Down, de dating-app voorheen bekend onder de naam Bang with Friends, maakt het scoren van dates met Facebook-vrienden makkelijker dan ooit. Qua opzet heeft app wat weg van Tinder, met het verschil dat je alleen op gewillige personen in je Facebook-vriendenlijst kunt zoeken.

Down verschilt qua design van Bang with Friends, maar ook het doel van de app lijkt anders. De app is niet meer puur gericht op het regelen van one-night stands, maar meer op dates met een Facebook-vriend(in) of een vriend van een vriend. Hierdoor is het aanbod mogelijke matches groter en is het tegelijkertijd iets minder beangstigend om Down te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

‘Get down’ met je vrienden

Na het inloggen met je Facebook-profiel krijg je een korte tutorial te zien waarin wordt beschreven hoe Down werkt. Door naar links of rechts te vegen, kun je een Facebook-vriend(in) afwijzen, met een veeg naar boven geef je aan te willen daten met de persoon en met een veeg naar beneden (‘Get down’) geef je aan interesse in meer te hebben.

Hoe iemand anders over jou denkt, krijg je echter alleen te zien als de interesse wederzijds is. Daardoor hoef je niet bang te zijn om afgewezen te worden. Toch is het op het eerste gezicht wat vreemd om Down te gebruiken; in tegenstelling tot Tinder krijg je alleen bekenden te zien en dus niet personen die zich bij jou in de buurt bevinden. En soms zitten daar ook mensen tussen die al jaren getrouwd zijn of een relatie hebben…

Download: Down (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu