De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Final Fantasy IX verschijnt voor Android, tijdelijk goedkoper te downloaden

Redactie
10 februari 2016, 10:58
2 min leestijd
Final Fantasy IX verschijnt voor Android, tijdelijk goedkoper te downloaden

Final Fantasy-fans hebben geluk. Eén van de beste  games uit de serie is sinds gisteravond ook beschikbaar in de Benelux voor Android en iOS.

Lees verder na de advertentie.

Role playing-game

Aanvankelijk werd verwacht dat de role-playing game, die in 2000 werd gelanceerd door ontwikkelaar Square, alleen in Japan zou worden uitgebracht. Dat blijkt nu niet het geval te zijn. Final Fantasy IX is momenteel met twintig procent korting voor 16,99 euro te downloaden in Google Play. De korting geldt tot en met 21 februari en er zijn geen verdere in-app aankopen.

Het was het laatste originele Final Fantasy-spel dat werd uitgebracht voor de PlayStation en wordt door trouwe fans ook als één van de beste gezien. Final Fantasy IX bracht de game terug naar de middeleeuwse uitstraling van  vroegere games van de serie. Er werden uiteindelijk 5,5 miljoen exemplaren verkocht.

Final Fantasy IX voor Android is een rpg met mooi vormgegeven figuren en biedt enkele nieuwe features ten opzichte van vorige mobiele games van ontwikkelaar Square Enix. Zo is het mogelijk om willekeurige gevechten uit te schakelen en auto-save in te schakelen.

Het verhaal draait om de Tantalus, een groep dieven waaronder Zidane en Baku, die prinses Garnett van het koninkrijk Alexandria trachtten te ontvoeren. De prinses wil zelf echter ook ontsnappen uit het kasteel waar zij al haar hele leven heeft doorgebracht. Natuurlijk gaat dit niet zo gemakkelijk als gehoopt. Dat dit echter pas het topje van de ijsberg is, kom je gedurende de verhalende game te weten. Iedere stap brengt weer een geheel nieuwe wending van het verhaal met zich mee.

Final Fantasy IX downloaden

Final Fantasy IX is een erg grote game om te installeren. Er dient maar liefs 8GB aan vrije opslagruimte beschikbaar te zijn om de game te downloaden en 4GB aan geheugen is benodigd om de game te kunnen spelen. Het spel is geschikt voor smartphones met Android 4.1 of hoger geïnstalleerd. Zoals gezegd betaal je nu tot 21 februari 16,99 euro voor Final Fantasy IX, hierna gaat de prijs weer omhoog.

Download Final Fantasy IX  in Google Play (16,99)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu