Download: Gmail Android-update laat je bijlagen opslaan, printen en meer

Gijs Ettes
20 mei 2014, 8:25
1 min leestijd
Download: Gmail Android-update laat je bijlagen opslaan, printen en meer
Gmail Android-update

De Gmail-app is van een fijne update voorzien die een aantal verbeteringen doorvoert in de interface, bijvoorbeeld bij de animatie die wordt getoond als je de pagina omlaag trekt om deze te verversen. De instellingen, help- en feedbackknop bevinden zich nu in het hamburgermenu dat je uitklapt middels een druk op de knop linksboven in de app. Vanuit datzelfde menu heb je ook sneller toegang tot al je gekoppelde Gmail-accounts.

Geinig is verder de toevoeging van vrolijke plaatjes bij een lege prullenbak, spam- of e-mailmap. Vanaf versie 4.8 van de Gmail-app kun je daarnaast direct e-mailbijlagen printen of downloaden naar je Drive-map. Voor het toevoegen van meerdere bijlagen moet je minimaal over Android 4.3 beschikken, terwijl voor het printen van e-mails en attachments Android 4.4 of hoger is vereist.

Lees verder na de advertentie.

Voor wie een iets ouder toestel met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) heeft, is er echter ook goed nieuws. De Gmail Android-update zorgt er namelijk voor dat de mail-app op apparaten met weinig geheugen soepeler werkt. Verder kun je na het updaten een autoreply instellen via de instellingen en ervoor kiezen om afbeeldingen in berichten automatisch te zien. Dat eerste is handig als je bijvoorbeeld een weekje op vakantie gaat.

Lees ook 5 tips en alles wat je moet weten over de Gmail Android-app!

Middels onderstaande link of via de Play Store kun je de Gmail Android-update installeren. De grootte van de app en de minimaal vereiste Android-versie verschilt per apparaat.

Download: Gmail (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu