Download: Gmail Android-update laat je bijlagen opslaan, printen en meer

Gmail Android-updateDe Gmail-app is van een fijne update voorzien die een aantal verbeteringen doorvoert in de interface, bijvoorbeeld bij de animatie die wordt getoond als je de pagina omlaag trekt om deze te verversen. De instellingen, help- en feedbackknop bevinden zich nu in het hamburgermenu dat je uitklapt middels een druk op de knop linksboven in de app. Vanuit datzelfde menu heb je ook sneller toegang tot al je gekoppelde Gmail-accounts.

Geinig is verder de toevoeging van vrolijke plaatjes bij een lege prullenbak, spam- of e-mailmap. Vanaf versie 4.8 van de Gmail-app kun je daarnaast direct e-mailbijlagen printen of downloaden naar je Drive-map. Voor het toevoegen van meerdere bijlagen moet je minimaal over Android 4.3 beschikken, terwijl voor het printen van e-mails en attachments Android 4.4 of hoger is vereist.

Voor wie een iets ouder toestel met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) heeft, is er echter ook goed nieuws. De Gmail Android-update zorgt er namelijk voor dat de mail-app op apparaten met weinig geheugen soepeler werkt. Verder kun je na het updaten een autoreply instellen via de instellingen en ervoor kiezen om afbeeldingen in berichten automatisch te zien. Dat eerste is handig als je bijvoorbeeld een weekje op vakantie gaat.

Lees ook 5 tips en alles wat je moet weten over de Gmail Android-app!

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Middels onderstaande link of via de Play Store kun je de Gmail Android-update installeren. De grootte van de app en de minimaal vereiste Android-versie verschilt per apparaat.

Download: Gmail (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.