Download: Gmail met nieuw minimalistisch cards-design

Redactie
25 september 2013, 22:03
2 min leestijd
Download: Gmail met nieuw minimalistisch cards-design
gmail

Gmail heeft een update gekregen die de app naar versienummer 4.6 brengt. De update voorziet de app van een nieuwe cards-interface voor de berichtenweergave. Het design van de kaarten met informatie uit Google Now zijn voortaan ook toegepast in Gmail, waarmee ook de interface meer wit kleurt en rustiger oogt.

Daarnaast zorgt de update voor een nieuwe animatie die gebruikers duidelijker laat zien welke e-mails ze selecteren. Dit gaat met behulp van een icoon met een vinkje dat verschijnt zodra gebruikers op het het icoon van de betreffende e-mail drukken.

Na de update meldt Gmail ook of de synchronisatie voor een specifiek account is in- of uitgeschakeld. Dit zou gebruikers met meerdere Gmail-accounts moeten helpen bij het beheer van hun inboxen.

Lees verder na de advertentie.

Download Gmail update

Omdat de Gmail-update gefaseerd wordt uitgerold, is het nog niet voor iedereen mogelijk om Gmail up te daten. Het is echter wel mogelijk om de nieuwe Gmail handmatig via een apk-bestand te installeren. Deze download je hier. Hoe je apk-bestanden op je Android-toestel installeert, lees je in onze handleiding Android APK bestanden installeren: hoe doe je dat? Download Gmail en installeer ‘m direct!

Gmail met categorieën

De laatste Gmail-update bracht een compleet nieuw design dat de besturing en het gebruik van de e-maildienst van Google drastisch veranderde. De belangrijkste verandering was de toevoeging van nieuwe categorieën. De eerste categorie-tab bevat belangrijke, persoonlijke e-mailberichten; een sociaal tabblad bevat alle updates uit sociale netwerken; een ander tabblad huisvest als je commerciële e-mails; een update-tab bevat zaken zoals rekeningen, en mailinglijsten en updates van fora komen ook in een daarvoor bestemde tab te staan.

Gmail-gebruikers kunnen zelf aangeven welke tabs zij wel of niet willen toepassen. Als een tab wordt uitgeschakeld, komen de e-mails die voor die tab bestemd zijn gewoon in je algemene inbox terecht. Volgens AndroidPlanet-lezer Jeroen kun je na de update voortaan in Gmail specifieke tabs uitschakelen. In de vorige versies werkte deze feature, ondanks de aanwezigheid ervan, niet.

Lees ook 5 tips en alles wat je moet weten over de Gmail Android-app!

Download: Gmail (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu