Download: Google Documenten-app krijgt Android L-design

Google DocumentenGoogle Documenten, de officiële documenten-app van Google, heeft een update gekregen waardoor de app van een Android L-interface wordt voorzien. Het design is een stuk verbeterd, waarbij veel opties in het hamburger-menu zijn verplaatst in plaats van knoppen die in nieuwe vensters worden getoond. Hierdoor zou het logischer moeten zijn om door de app te navigeren, waarbij je zicht blijft hebben op de dingen die je aan het doen was.

Ook beschikt de app voortaan over de Android L-knop aan de onderzijde. Deze ronde knop, die ook wel de actieknop wordt genoemd, laat je snel en simpel een document aanmaken. Deze knop is ook al te vinden in de laatste Google+ Android-app en is één van de kenmerkende eigenschappen van het nieuwe Material Design uit Android L.

Google Documenten-app met nieuw design

“Je kunt documenten maken, bewerken en hieraan samenwerken met anderen op uw Android-telefoon of -tablet“, legt Google uit over zijn documenten-app. De werking van de app blijft hetzelfde. Verder heeft Google nog enkele andere verbeteringen doorgevoerd, zoals een verbeterde spellingschecker, nieuw design voor het selecteren van een account en het tonen van verschillen tussen Google Documenten en Word-documenten.

Enkele toffe nieuwe features zijn de mogelijkheid om Microsoft Word-documenten te maken en aan te passen vanuit de app, bestanden van de sd-kaart te openen en bestanden als PDF- of Word-bestand te openen. Een laatste toevoeging is een nieuwe interface voor het aanpassen van een document, zoals je in bovenstaande screenshots kunt zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees ook

Download

Google Documenten is gratis in Google Play te downloaden. De update wordt zoals gewoonlijk gefaseerd uitgerold, waardoor het even kan duren voordat je ‘m binnen hebt. Wil je niet wachten? Hier kun je het apk-bestand downloaden. Hoe je apk-bestanden installeert, lees je in onze handleiding Android apk bestanden installeren.

Download Google Documenten in Google Play (gratis)

Google Spreadsheets

UPDATE: Ook het apk-bestand van Google Sheets, die dezelfde interface heeft gekregen, is te downloaden. Naast het nieuwe design is er onder andere ondersteuning voor grafiek, formulelijsten en volledige Excel-ondersteuning, inclusief het maken, bewerken en verzenden als Microsoft Excel-documenten.

Download Google Spreadsheets in Google Play (gratis)

(via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.