Download Google Maps: grote update brengt nieuw uiterlijk

Redactie
10 juli 2013, 9:15
2 min leestijd
Download Google Maps: grote update brengt nieuw uiterlijk
download google maps

Google Maps heeft eindelijk de langverwachte update gekregen met een nieuw uiterlijk dat overeenkomt met de iOS-versie van Google Maps. Zowel de plattegrond, de pop-ups, de informatie over locaties en het instellingen-menu hebben een make-over gekregen. De update wordt de komende weken naar gebruikers van Android 4.0 uitgerold, maar het is alvast mogelijk om de nieuwe Google Maps te downloaden en te installeren.

Niet alleen het uiterlijk van de app heeft een update gekregen, ook de functionaliteit van de app is onder handen genomen. Zo is de navigatie verbeterd, wordt er informatie over ongelukken realtime toegevoegd en kiest Google Maps automatisch een alternatieve route als er een ongeval heeft plaatsgevonden. Ook is er het kopje Explore toegevoegd waar de gebruiker door middel van cards – die we kennen van Google Now – meer informatie over een locatie, zoals een restaurant, bar of hotel, kan vinden.

Lees verder na de advertentie.

Download Google Maps: de nieuwe versie

Omdat de update is de komende weken naar gebruikers wordt uitgerold, is de update nog niet voor iedereen in de Play Store beschikbaar. Het is echter wel mogelijk om het officiële apk-bestand te installeren. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding apk bestanden op je Android toestel installeren.

Download de nieuwe Google Maps en krijg nu het nieuwe design en alle handige functies als eerste! Let wel: je moet minimaal Android 4.1 (Jelly Bean) of hoger draaien om de update te kunnen installeren. Onderstaande links wijzen naar de Play Store versie die nog niet geüpdatet kan zijn. Er is ook een speciale versie voor Android-toestellen met Android 4.2: download deze hier. (thanks Tim/Michiel!)

Lees meer over Google Maps

Bekijk ook onze uitgebreide artikel over Google Maps Android, met allemaal handige tips en trucs. Of lees hoe je het batterijverbruik van Google Maps kunt verminderen. Lees ook het laatste nieuws over Google Maps.

Download: Google Maps (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu