Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Download Google Play Games, vanaf nu beschikbaar

Gijs Ettes
24 juli 2013, 19:22
1 min leestijd
Download Google Play Games, vanaf nu beschikbaar
google play games

Google heeft voor de gaming-diensten van de Play Store de Android-app Google Play Games gelanceerd. De app doet vooral denken aan Apples Game Center.

Met Google Play Games is het bijvoorbeeld mogelijk om leaderboards te bekijken en om te zien wat je Google+-vrienden aan het spelen zijn. Hierdoor zijn ze sneller uit te dagen voor een potje als het om een mulitplayer-game gaat. Op je Play Games-profiel worden bovendien al je achievements bijgehouden.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Games bundelt al je spellen op één plek

playgames

Een andere handigheid van Google Play Games is dat al je Android-games erin terug te vinden zijn, zodat je vanuit één plek al je games kunt opstarten en in één plek kunt terugvinden zonder zelf met mapjes te hoeven werken. De dienst doet daarom ook denken aan Steam, de online game-winkel van Valve.

Google Play Games moet echter wel ondersteund worden door een game-app, voordat hij terug is te vinden in het nieuwe ecosysteem. Asphalt 8 Airborne, Riptide GP2 en Prince of Persia The Shadow and the Flame zijn een van de eerste titels die dit gaan doen. Prince of Persia verschijnt donderdag overigens volgens Google.

Download: Google Play Games (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu