De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: voorkom een nat pak met Regenmelding

Gijs Ettes
8 januari 2014, 10:08
1 min leestijd
Download: voorkom een nat pak met Regenmelding
Regenmelding Android app

Regenmelding doet precies wat je van de naam verwacht: de app geeft meldingen als er in jouw buurt een wolkbreuk aan zit te komen. Zo voorkom je een nat pak en weet je altijd wanneer je een paraplu moet meenemen als je op pad gaat. Het instellen van een melding in de app gaat overigens eenvoudig. Vanuit het startscherm, waar een weerkaart van Nederland is te zien, tik je op de optieknop rechtsonder.

Vervolgens kies je ‘Voeg melding toe’ en bepaal je je locatie, bij hoeveel neerslag je gewaarschuwd wilt worden en kies je hoeveel minuten voorafgaand aan een bui je gewaarschuwd wilt worden. Daarnaast kun je aangeven dat Regenmelding je locatie moet bijhouden, al gaat dit wel ten koste van je accu.

Lees verder na de advertentie.

Regenmelding pusht waarschuwingen voor aanstaande regenbuien, waarbij je zelf bepaalt hoe vaak en op welke momenten de app je mag storen. Verder geeft de neerslaggrafiek waarmee de app standaard opent een goed overzicht van de buien in Nederland en ten opzichte van je huidige locatie.

Over de reclame boven in beeld zijn we minder te spreken, maar deze kan middels een in-app aankoop worden verwijderd. Daarvoor moet je echter wel 1,89 euro neertellen, terwijl een vergelijkbare app als Buienalarm gratis beschikbaar is in de Play Store.

Download: Regenmelding (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu