De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download WhatsApp update met sterk verbeterd fotobeheer

Redactie
23 oktober 2013, 10:07
2 min leestijd
Download WhatsApp update met sterk verbeterd fotobeheer
Download WhatsApp update

WhatsApp voor Android heeft woensdag een update ontvangen die een geheel nieuw en sterk verbeterd fotobeheer brengt. Als je voortaan een foto wilt versturen die je al op je Android-toestel hebt staan, wordt er een soort stock Android-achtig fotogalerij opgeroepen die naast je eigen fotomappen ook de fotomappen van je laatste gesprekken laat zien.

Door het gebruik van fotomappen heb je een sneller overzicht van hetgeen dat je met anderen hebt gedeeld en kun je foto’s sneller terugvinden als de WhatsApp-map op je Android-toestel te groot wordt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp update: screenshots

In onderstaande screenshots zie je het nieuwe fotobeheer, alsmede één van de gesprekken geheel rechtsonder met één van mijn contactpersonen. Als ik verder naar onderen scroll, komen daar alle gesprekken waarin foto’s zijn verstuurd. Zo kun je snel die ene foto kiezen die je eerder naar je partner stuurde, ook naar een ander verzenden.

Ook de verzend-animatie is aangepast. De nieuwe verzendanimatie is op de meest rechter screenshot te zien. De nieuwe animatie is voortaan een cirkel die draait zolang de foto nog wordt verzonden. Dit is beduidend beter en mooier om te zien dan het huidige klokje dat veelal rechtsonder aan de foto verschijnt.

Ook lijken de foto’s in een eigen ‘wolkje’ te worden weergegeven, wat een fijner aanzicht in de berichtenstroom geeft. Daarnaast worden linkjes voortaan voorzien van een preview, indien nodig. Denk bijvoorbeeld aan Facebook- of Instagram-foto’s die je binnen WhatsApp deelt.

Alles uit WhatsApp halen?

Lees ook alles wat je moet weten over WhatsApp Android en de beste keuze voor een WhatsApp alternatief.

WhatsApp nieuws

Download WhatsApp update

De update voor WhatsApp is gratis in Google Play te downloaden. Het apk-bestand is hier te downloaden. Deze is iets nieuwer dan de WhatsApp-versie in Google Play. Hoe je dit doet, lees je in onze handleiding apk bestanden op je Android installeren.

Download: WhatsApp (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu