De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Nieuwe YouTube versie beschikbaar voor Android

Gijs Ettes
23 oktober 2013, 8:10
1 min leestijd
Download: Nieuwe YouTube versie beschikbaar voor Android
YouTube versie

De nieuwe YouTube versie voor Android (5.2.27) is sinds afgelopen nacht te downloaden en installeren als apk-bestand. Na de nieuwe Play Store is ook deze Google-app van een update voorzien.

De YouTube versie wordt langzaam internationaal uitgerold, maar wie geen zin heeft om daarop te wachten, kan de apk-file downloaden. Dit bestand is 7MB groot en te vinden via deze link.

Lees verder na de advertentie.

Wat is nieuw aan YouTube versie 5.2.27?

YouTube versie audio

YouTube versie 5.2.27 introduceert helaas nog niet de mogelijkheid om video’s offline te bekijken, maar brengt desondanks een interessante vernieuwing met zich mee.

Zo is het dankzij de update mogelijk audio op de achtergrond te laten spelen. Dat betekent dat je een muziekvideo in YouTube kunt starten en kunt overschakelen naar een andere app, zonder dat de muziek stopt met spelen. Dit werkt tevens als je het scherm uitschakelt. De functie, waar veel gebruikers om hebben gevraagd, staat nu nog verdekt opgesteld in de YouTube-app, maar zou binnenkort voor iedereen beschikbaar moeten worden.

Op het gebied van de interface zijn er vooralsnog geen aanpassingen op te merken. Het is dan ook te hopen dat YouTube versie 5.2.27 snel wordt opgevolgd door een update die in ieder geval de achtergrondaudio beschikbaar maakt, zonder dat je softwarematige hacks hoeft uit te voeren.

Meer weten over YouTube?

Check ook ons uitgebreide artikel over YouTube Android, met handige tips en trucs. Of lees het laatste nieuws over de videodienst.

APK-bestanden op je Android-toestel installeren: hoe doe je dat?

Lees meer over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu