Draadloos printen met Epson iPrint
Redactie

Draadloos printen met Epson iPrintPrinterfabrikant Epson heeft een Android-app uitgebracht waarmee je draadloos kunt printen. Met Epson iPrint kun je printopdrachten geven vanaf je Android-apparaat aan Epson-printers. Naast het afdrukken van foto’s, documenten en webpagina’s ondersteunt de applicatie ook diverse online opslagdiensten zoals Box.net, Dropbox en Evernote. Ook kun je met de app tekst en foto’s inscannen mits dat ook mogelijk is met je Epson-printer. De applicatie ondersteunt naast telefoons ook tablets.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Hoewel de iOS-app al enige tijd te krijgen was, is het nu ook mogelijk om vanaf Android rechtstreeks te printen. Vooral de ondersteuning van de diverse online opslagdiensten is een welkome toevoeging in Epson iPrint die je niet vaak in vergelijkbare apps van de concurrentie ziet. Naast printen kun je vanuit de app ook de printerstatus checken en zien hoeveel inkt er nog in je inktpatronen zit.

De applicatie heeft ook gevanceerde printinstellingen. Zo kun je kiezen of je pagina’s in kleur of zwart-wit wilt uitprinten en is het mogelijk om foto’s met of zonder randen uit te printen. Om de app te gebruiken heb je naast een Android-apparaat met minimaal Android 2.1 ook een Epson-printer nodig. De applicatie is gratis te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Epson iPrint (gratis, Amerikaanse Android Market)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.