Draadloos printen met Epson iPrint

Redactie
30 augustus 2011, 14:16
1 min leestijd
Draadloos printen met Epson iPrint
Draadloos printen met Epson iPrint

Printerfabrikant Epson heeft een Android-app uitgebracht waarmee je draadloos kunt printen. Met Epson iPrint kun je printopdrachten geven vanaf je Android-apparaat aan Epson-printers. Naast het afdrukken van foto’s, documenten en webpagina’s ondersteunt de applicatie ook diverse online opslagdiensten zoals Box.net, Dropbox en Evernote. Ook kun je met de app tekst en foto’s inscannen mits dat ook mogelijk is met je Epson-printer. De applicatie ondersteunt naast telefoons ook tablets.

Hoewel de iOS-app al enige tijd te krijgen was, is het nu ook mogelijk om vanaf Android rechtstreeks te printen. Vooral de ondersteuning van de diverse online opslagdiensten is een welkome toevoeging in Epson iPrint die je niet vaak in vergelijkbare apps van de concurrentie ziet. Naast printen kun je vanuit de app ook de printerstatus checken en zien hoeveel inkt er nog in je inktpatronen zit.

Lees verder na de advertentie.

De applicatie heeft ook gevanceerde printinstellingen. Zo kun je kiezen of je pagina’s in kleur of zwart-wit wilt uitprinten en is het mogelijk om foto’s met of zonder randen uit te printen. Om de app te gebruiken heb je naast een Android-apparaat met minimaal Android 2.1 ook een Epson-printer nodig. De applicatie is gratis te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: Epson iPrint (gratis, Amerikaanse Android Market)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu