Draw Something meer dan 30 miljoen keer gedownload in 5 weken

Redactie
21 maart 2012, 15:10
1 min leestijd
Draw Something meer dan 30 miljoen keer gedownload in 5 weken
Draw Something meer dan 30 miljoen keer gedownload in 5 weken

De sociale teken-app Draw Something is in vijf weken tijd al meer dan dertig miljoen keer gedownload. De app is momenteel de meeste populaire app in Google Play. De gratis en de betaalde versie zijn allebei nummer 1 in Google Play, hetzelfde geldt voor Draw Something op iOS. Qua opzet zit de app slim in elkaar, je moet iets tekenen wat je vrienden moeten proberen te raden.

Als je Draw Something hebt gedownload in Google Play wordt eerst gevraagd om je Facebook-gegevens. Zo kan je tegen je bestaande vrienden spelen, maar je kan ook tegen willekeurige personen spelen of zelf een account aanmaken. Daarna kan je gaan spelen waarbij je zelf een woord kunt tekenen of gaat raden wat je vriend heeft gemaakt. Hierbij zie je in een soort van klein filmpje wat de ander probeert te tekenen.

Lees verder na de advertentie.

Wat het spel zo goed maakt is dat het niveau van de tekeningen meestal niet zo goed is, en het veel moeilijker is dan je zou denken om een goede tekening te maken. De laatste tijd zou de verkoop van stylussen (kleine pennetjes) ook flink zijn gestegen door Draw Something.

Volgens de CEO van ontwikkelaar OMGPOP, Dan Porter, is de teken-app ook financieel een succes. Er zou elke dag een bedrag van zes cijfers worden verdiend aan in-app aankopen en ook aan de advertenties in de gratis versie zou flink worden verdiend. Inmiddels zijn er al meer dan een miljard tekeningen gemaakt met Draw Something en zou Zynga interesse hebben om de app over te nemen voor een bedrag van 200 miljoen dollar.

Downloaden via Google Play: Draw Something Free (gratis)

Downloaden via Google Play: Draw Something by OMGPOP (€0,74)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu