De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Draw Your Game: maak je eigen Android-game

Wouter Nijsen
26 november 2015, 13:15
2 min leestijd
Draw Your Game: maak je eigen Android-game

Het maken van apps  is niet voor iedereen weggelegd, maar met Draw Your Game wordt het heel makkelijk. Je ontwerpt een simpel spelletje  dat je gelijk  kunt spelen.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met  Draw Your Game

De opzet van Draw Your Game is vrij uniek. In plaats van dat je de app opent en hier een spelwereld creëert, moet je je ideeën met stiften op echt papier tekenen. Met Draw Your Game maak je er volgens een foto van, waarna de app het automatisch omtovert tot een  Android-game. Het duurt even voordat het proces is voltooid, maar het werkt opvallend goed.

Draw Your Game vraagt je om met verschillende kleuren te werk te gaan. Met de kleur zwart geef je de lijnen aan  waar je personage overheen loopt. Blauw gebruik je om voorwerpen  te tekenen die je kunt bewegen en met groen creëer je vormen waar het poppetje vanaf stuitert. Wanneer je op een rood object  stapt, ben je af en moet je opnieuw beginnen.

In Draw Your Game hoef je echter niet altijd  je eigen game te spelen. Het is namelijk mogelijk om spelletjes van andere gebruikers op te starten. In een catalogus worden alle gemaakte games verzameld en kun je kiezen uit verschillende spelmodi. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen game te delen. De besturing werkt aan de hand van drie virtuele knoppen: naar links en  rechts bewegen en springen.

Download Draw Your Game

Wil je Draw Your Game eens proberen, dan kun je de app via onderstaande link downloaden. De app is gratis in gebruik, maar met een in-app aankoop van 2,99 euro kun je de volledige versie aanschaffen. Zorg dat je voor de installatie beschikt over 22MB aan vrije opslagruimte en Android 4.1 of hoger.

Download Draw Your Game in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu