Speel Dreamcast-games op je Android-toestel met Reicast

Reicast Dreamcast emulatorSEGA’s laatste spelcomputer, de Dreamcast, was maar een kort leven gegund. In de korte tijd dat de console beschikbaar was, verschenen echter talloze topgames voor het apparaat die ook tegenwoordig nog de moeite waard zijn. Wat te denken van bijvoorbeeld Sonic Adventure, Soul Caliber, Skies of Arcadia, Crazy Taxi en Jet Set Radio?

Het goede nieuws is dat je deze spellen sinds kort ook op je Android-smartphone of -tablet kunt spelen dankzij de Dreamcast-emulator Reicast. De alfaversie van de app is gratis te downloaden in de Play Store en is nog geen 1MB groot. Met versie 0.5 van de Reicast-emulator zijn er al best een aantal Dreamcast-games vloeiend te spelen op je Android-toestel. Zo hebben de makers van de emulator een video van Sonic Adventure gemaakt. De besturing via het touchscreen is misschien niet ideaal, maar de game lijkt wel naar behoren te werken.

Reicast ondersteunt steeds meer Dreamcast-games

Naast Sonic Adventure werken ook games als Re-Volt, Tony Hawk’s Pro Skater 2 en Power Stone naar behoren. De makers van Reicast geven aan dat de emulator ook al (min of meer) functioneert met Android-spelcomputer OUYA. Om Reicast te gebruiken, moet je er wel rekening mee houden dat een BIOS van het apparaat benodigd is. Lees er meer over op de officiële website.

Download: Reicast (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.