Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

DreamLab gebruikt je slapende smartphone voor kankeronderzoek

Erwin Vogelaar
9 november 2015, 19:31
1 min leestijd
DreamLab gebruikt je slapende smartphone voor kankeronderzoek

De nieuwe app DreamLab gebruikt de kracht van je smartphone om onderzoek naar kanker te versnellen. Natuurlijk doet de app dit enkel als je toch al niets met je telefoon doet.

Lees verder na de advertentie.

DreamLab kankeronderzoek

De app komt voort uit een samenwerking tussen het Garvan Institute of Medical Research en Vodafone Australië. De makers noemen het resultaat de eerste smartphone supercomputer, omdat het de krachten combineert van alle slapende smartphones met de app. Het idee is dat elke telefoon een klein researchprobleem oplost, wat vervolgens wordt teruggestuurd naar Garvan. Uiteraard moet je telefoon daarvoor wel met het internet verbonden zijn, maar de makers beloven dat het aantal data dat verzonden wordt klein is. Tevens kun je een maandelijks limiet aangeven.

Tijdens het opladen van je telefoon downloadt de app enkele genetische sequenties. Deze worden door de processor van de telefoon verwerkt en weer teruggestuurd om gebruikt te worden in het onderzoek. In de app kun je ervoor kiezen om het onderzoek naar borst-, eierstok-, alvleesklier- of prostaatkanker te ondersteunen. Hierbij is het ook mogelijk om meerdere opties te kiezen. Je kunt tevens je e-mail-adres achterlaten om een maandelijkse update over het onderzoek te krijgen, maar dit is niet verplicht.

Deze manier van dagelijkse apparaten gebruiken voor een groter onderzoek doet denken aan Folding@Home, waarbij onder andere PlayStation 3-spelcomputers werden gebruikt om het vouwen van proteïnes te simuleren voor het gebruik in onderzoek. Steeds meer onderzoekers zien deze technologie als manier om grote hoeveelheden data te verwerken en onderzoek te versnellen.

Download DreamLab in Google Play (gratis)

Via: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu