Deze app toont je dagelijkse beweging als live wallpaper

Jarno Stinissen
24 december 2015, 15:34
1 min leestijd
Deze app toont je dagelijkse beweging als live wallpaper

Drippler is een fraaie Android-app waarmee je in één oogopslag ziet hoeveel stappen je dagelijks zet. Hiervoor werkt de app samen met Google Fit.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt  Drippler

Drippler maakt sinds kort deel uit van Android Experiments, een project dat dit jaar door Google werd gelanceerd. Hierdoor is de applicatie open source en heeft iedereen toegang tot de app-code. De app is in de basis een stappenteller, maar steekt dit in een nieuw jasje. In plaats van dat je dagelijkse beweging in cijfers wordt uitgedrukt, verschijnt  Drippler als een live wallpaper. De app toont  een druppel op de achtergrond, die zich langzaam vult terwijl jij beweegt.

Drippler houdt je activiteiten bij via Google Fit. Je moet dus met  Googles gezondheidsplatform werken  om de app te kunnen gebruiken. Wanneer je een Google Fit-account hebt ingesteld, kun je een bepaald doel aan de druppel koppelen. Wil je bijvoorbeeld elke dag 10.000 stappen zetten, dan wordt jouw progressie in real time door Drippler weergegeven.

Geinig is dat de druppel  ook beweegt wanneer je je Android-toestel kantelt. Live wallpapers verbruiken doorgaans  meer stroom dan een normale achtergrond, maar dit zou bij Drippler moeten meevallen.

Drippler downloaden

De live wallpaper is gratis via onderstaande link te downloaden, weegt 2,5MB en vereist Android 4.1 of nieuwer.

Download Drippler in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu