Dropbox-app laat je nu bestanden naar de sd-kaart exporteren

Gijs Ettes
2 oktober 2014, 9:23
1 min leestijd
Dropbox-app laat je nu bestanden naar de sd-kaart exporteren
dropbox android-app

De Dropbox Android-app is vandaag van een update voorzien die een aantal kleine verbeteringen met zich meebrengt. Zo heb je vanaf nu de mogelijkheid om bestanden naar de sd-kaart van je toestel te exporteren, mits deze aanwezig is uiteraard. Verder breidt versie 2.4.5.10 de mogelijkheden voor zoeken binnen de app uit, zodat je sneller het bestand vindt dat je nodig hebt. Vervolgens kun je het direct in de app bewerken en opslaan.

De update voor de Dropbox Android-app voert verder diverse bugfixes en verbeteringen door, waardoor de app stabieler moet werken. De laatste grote update dateert uit augustus, toen de Nederlandse taal werd toegevoegd. Op termijn moet het ook mogelijk worden om op je Android-toestel een voorbeeld van een Word-, Powerpoint- of PDF-bestand te bekijken. Het voordeel hiervan is dat je het desbetreffende bestand niet direct hoeft te downloaden om de inhoud in te zien.

Lees verder na de advertentie.

De veiligste clouddiensten voor Android

Onlangs namen we in een uitgebreid artikel de beste Android cloud-apps onder de loep. Dropbox is een bekende naam als het op clouddiensten aankomt en biedt standaard 2GB gratis opslagruimte. Wil je meer (1TB), dan betaal je 10 euro per maand.

Dropbox Android

De app geeft je de mogelijkheid om belangrijke mobiele bestanden op te slaan in de cloud en uploadt desgewenst automatisch foto`s die je maakt in een speciale Dropbox-map. Op die manier kun je ze ook via een ander apparaat benaderen. Verder zijn documenten te bekijken en bewerken vanaf je Android-toestel, kun je de app beveiligen met een pincode en op afstand bestanden van je telefoon wissen als je hem bent verloren. Wat veiligheid betreft scoort Dropbox een dikke plus, zeker als je tweestapsverificatie inschakelt.

Download Dropbox in Google Play (gratis)

Lees meer over Dropbox

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu